Kαλαμάτα: Συλλαλητήριο για τον Δασκαρόλη. Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

10:53 6/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συλλαλητήριο με κύριο αίτημα την άμεση και χωρίς όρους αποφυλάκισή του 47χρονου Στράτου Δασκαρόλη, ο οποίος κρατείται την τελευταία εβδομάδα στην Αστυνομική Διεύθυνση, εκτίοντας ποινή φυλάκισης 42 ημερών για τη μη πληρωμή διοδίων, διοργανώθηκε χθες βράδυ στην Καλαμάτα.

Η πορεία που ακολούθησε, κατέληξε στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Αριστομένους, προκειμένου να επιδοθεί το ψήφισμα του συλλαλητηρίου.
Ο εκπρόσωπος

της επιτροπής, Γιώργος Τζαμουράνης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, υπογράμμισε ότι η δίωξη του Στράτου Δασκαρόλη αποτελεί και δίωξη της φτώχειας, στην οποία έχουν καταδικάσει το λαό οι μνημονιακές κυβερνήσεις και έκανε λόγο για πράξη πολιτικής ανυπακοής και αντίστασης.
Στο συλλαλητήριο εκτός από δεκάδες καλαματιανών πολιτών, συμμετείχαν η πρ.πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου από την «Πλεύση Ελευθερίας», εκπρόσωποι του Κινήματος «Δεν πληρώνω», της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Ανοιχτής Συνέλευσης, καθώς και εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων και φορέων.
Με την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου ανακοινώθηκε ότι την Κυριακή το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο ώστε η «επιτροπή αλληλεγγύης στον Στράτο Δασκαρόλη» να διευρυνθεί με σκοπό να αναλάβει δράσεις και ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών από δημόσιο, τράπεζες ξαθ ξένα funds.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΣΚΑΡΟΛΗ
Κατά το συλλαλητήριο αναγνώστηκε και επιστολή του Στράτου Δασκαρόλη, ο οποίος στο κείμενό του ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς του τον κόσμο για τη συμπαράστασή του και για τη δύναμη που του δίνει ώστε «να συνεχίσω να αντιστέκομαι και να απαιτώ τα αυτονόητα». Ο Στράτος Δασκαρόλης μιλάει στην επιστολή του για ξένους και ντόπιους εξουσιαστές που έχουν παραδώσει την πατρίδα σε ξένα συμφέροντα άνευ όρων, ενώ καλεί τον κόσμο να σηκώσει κεφάλι και να ακολουθήσει το μονόδρομο της αντίστασης και ανυπακοής. Τέλος ο υπό κράτηση άνεργος υπογραμμίζει ότι ο αγώνας του θα συνεχιστεί και θα είναι πιο σκληρός και με αμείωτη ένταση απέναντι στις «προδοτικές κυβερνήσεις των μνημονίων».

TO ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΊΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«καταγγέλλουμε την άδικη και επί της ουσίας παράνομη κράτηση του Στράτου Δασκαρόλη στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καλαμάτας για εννέα μέρες. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα του Στράτου, που αγωνίζεται ενάντια στο νομικό πλαίσιο που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες και υπερασπίζεται το Σύνταγμα και τη δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών να κινούνται ελεύθερα στη χώρα μας. Τονίζουμε ότι ο Στράτος Δασκαρόλης είναι παράδειγμα ανυπακοής, αντίστασης, αξιοπρέπειας και ελπίδας, διότι αγωνίζεται ενάντια στους παράνομους μνημονιακούς νόμους και αρνήθηκε να πληρώσει τα εξοντωτικά διόδια και χαράτσια, τα οποία έχουν ορίσει οι αποικιακές συμφωνίες με τους μεγαλοεργολάβους. Απαιτούμε να αποφυλακιστεί τώρα ο Στράτος Δασκαρόλης. Να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθούν οι ποινές για όσους διώκονται για μη πληρωμή διοδίων. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι με τους οποίους καταδικάστηκε ο Στράτος Δασκαρόλης. Να σταματήσουν οι διώξεις όλων των αγωνιστών για ανυπακοή στους παράνομους μνημονιακούς νόμους. Να καταργηθούν τα διόδια και οι αποικιακές συμβάσεις με τους μεγαλοεργολάβους».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Υποδομών και Μεταφορών με θέμα την φυλακιση του Στράτου Δασκαρόλη και με τίτλο «Φυλάκιση άνεργου για μη καταβολή διοδίων», κατάθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Γκιόκας και Χρήστος Κατσώτης.
Μέσω αυτής, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
• Πως τοποθετούνται απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη δίωξη και καταδίκη του συγκεκριμένου άνεργου;
• Ποιες πρωτοβουλίες θα πάρουν για να παύσει η δίωξή του και να αφεθεί ελεύθερος;
• Σε ποιες ενέργειες θα προβούν γενικότερα, ώστε να παύσουν οι διώξεις όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των ληστρικών διοδίων, αρνούνται ή αδυνατούν να πληρώσουν;
• Πως τοποθετούνται απέναντι στο δίκαιο αίτημα για κατάργηση όλων των διοδίων;

Keywords
Τυχαία Θέματα