H όπερα «Aida» του Giuseppe Verdi στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

14:31 8/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η όπερα «Aida» του Τζιουζέπε Βέρντι θα παρουσιαστεί το Σάββατο 15, τη Δευτέρα 17 και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Φίλων Μουσικής (Κτίριο Μ1-φωτο) στο πλαίσιο των 51ων Δημητρίων. Οι παραστάσεις της όπερας του Βέρντι, που χωρίζεται σε τέσσερις πράξεις, βασισμένες στο λιμπρέτο του Antonio Ghislanzoni, θα παρουσιαστούν με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε συμπαραγωγή με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

και σε συνεργασία με την εταιρία Skull of Yorick Productions.

Γοητευτικές άριες και συγκινητικά ντουέτα. Εντυπωσιακές σκηνές πλήθους και θριαμβικές νότες του διασημότερου εμβατηρίου στο λυρικό θέατρο. Πάθη και προδοσίες, συγκρούσεις και ανατροπές, εντάσεις και διαψεύσεις στην αυλή των Φαραώ της Αιγύπτου.
Περισσότεροι από 200 συντελεστές, όπως μουσικοί, σολίστες, μαέστροι, χορωδοί, χορευτές και ηθοποιοί, συμπράττουν στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, δίνουν δημιουργική πνοή στην εμβληματική όπερα «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι και προσφέρουν σπάνιες αισθητικές εμπειρίες στο ευρύ κοινό.

Ισορροπώντας ανάμεσα στη ρομαντική όπερα και τη γαλλική μεγαλόπρεπη όπερα με εξαιρετικές άριες, εντυπωσιακές σκηνές πλήθους, εκτενή ντουέτα, αλλά και εντυπωσιακό μπαλέτο αποτελεί ορόσημο της ιταλικής μουσικής. Πρόκειται δε για την πρώτη όπερα του Verdi με εντελώς πρωτότυπο θέμα και περιεχόμενο που δεν βασίζεται σε κάποιο προϋπάρχον λιμπρέτο, λογοτεχνικό ή θεατρικό έργο.

Η Aida παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Όπερα του Καΐρου στις 24 Δεκεμβρίου 1871 σε μουσική διεύθυνση του συνθέτη και κοντραμπασίστα Τζοβάννι Μποττεζίνι -η πρεμιέρα της επρόκειτο να δοθεί τον Ιανουάριο του 1871, αλλά καθυστέρησε λόγω του Γάλλο-Πρωσικού πολέμου. Η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της όπερας πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1872 στη Σκάλα του Μιλάνου.

Μουσική Διεύθυνση Dariusz Mikulski (15.10.) / Χάρης Ηλιάδης (17&19.10.)
Σκηνοθεσία Zamira Pasceri
Σκηνικά, Κοστούμια Αθανάσιος Κολαλάς
Φωτισμοί Έλενα Κώτση
Βίντεο Marc Molinos

Αΐντα: Σοφία Μητροπούλου
Άμνερις: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Ρανταμές: Φίλιππος Μοδινός
Αμονάσρο: Armando Puklavec
Ράμφης: Βασίλης-Δεναχής Κωστόπουλος
Βασιλιάς: Κωνσταντίνος Κατσάρας
Αγγελιαφόρος; Γιάννης Μαστρογιάννης
Αρχιέρεια: Χριστίνα Μαβίνη

Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης “Μαίρης Κωνσταντινίδου”
Διδασκαλία Χορωδίας: Μαίρη Κωνσταντινίδου

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Συμμετέχουν: Μέλη της MOYSA – Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Μέλη της Στρατιωτικής Μουσικής του Γ’ Σώματος Στρατού “Μέγας Αλέξανδρος”

Τιμές εισιτηρίων: 30€, 25€, 20€, 15€, 10€ (μαθητικό – φοιτητικό – κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

Keywords
Τυχαία Θέματα