GP του Άιφελ: Ο Χάμιλτον ισοφαρίζει το ρεκόρ νικών του Σουμάχερ – Πρώτο βάθρο για τη Renault μετά την επιστροφή της το 2016

19:20 11/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια στο προηγούμενο Γκραν Πρι της Ρωσίας, ο Λιούις Χάμιλτον ισοφάρισε τελικά το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ με τις 91 νίκες που έστεκε από το 2006.

Ίσως δε να ήταν καλύτερο που δεν το πέτυχε στη Ρωσία αλλά στην πατρίδα του Γερμανού, καθώς είχε τη μεγάλη τιμή να λάβει ως αναγνώρισή του επιτεύγματός του, το κράνος του 2012 με το οποίο έτρεξε ο Σουμάχερ στη Mercedes, από τον γιό του τελευταίου, Μικ. Χάρη δε και στην

εγκατάλειψη του 2ου στη βαθμολογία Μπότας, ο Χάμιλτον έκανε ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στην ισοφάριση ενός άλλου ρεκόρ του Σουμάχερ, αυτού της κατάκτησης 7 παγκόσμιων τίτλων.

Δεύτερος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, με μια Red Bull που γίνεται ολοένα και πιο γρήγορη, όπως σημείωσε τόσο ο Ολλανδός όσο και ο Χάμιλτον.

Χαρά όμως δεν υπήρχε μόνο στο στρατόπεδο της Mercedes αλλά και στης Renault καθώς ο Ντάνιελ Ρικιάρντο πέτυχε το πρώτο πόντιουμ της γαλλικής εταιρείας μετά την επιστροφή της στη Φόρμουλα 1 το 2016 ως εργοστασιακή ομάδα.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρες με Racing Point, μπροστά από τους Κάρλος Σάινθ με McLaren και Πιέρ Γκασλί με Alpha Tauri.

Έβδομος ήταν ένας εντυπωσιακός για άλλη μια φορά Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος πήρε ό,τι μπορούσε από την σαφώς βελτιωμένη Ferrari, ακολουθούμενος από τον άνθρωπο του αγώνα Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος στην έκτακτη συμμετοχή του με τη Racing Point ανέβηκε από την τελευταία στην 8η θέση.

Τη δεκάδα έκλεισαν ο Ρομάν Γκροζάν με Haas, ο οποίος πήρε τους πρώτους του βαθμούς στο 2020 τερματίζοντας 9ος και ο Αντόνιο Τζοβινάτσι με Alfa Romeo.

Επόμενο ραντεβού την Κυριακή 25 Οκτωβρίου για το Γκραν Πρι της Πορτογαλίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα