Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:13 4/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Πτώση στην εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας καταγράφηκε τον μήνα Δεκέμβριο της τάξεως του 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη ο φετινός Δεκέμβριος ήταν ο χειρότερος της τελευταίας δεκαετίας.

**Ενημέρωση για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ έγινε στην Αθήνα προς το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και σύντομα στελέχη της εταιρείας θα επισκεφθούν την Καβάλα

για να ενημερώσουν και την διοίκηση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας. Παράλληλα το Τεχνικό Επιμελητήριο εκπόνησε μελέτη για την διέλευση του αγωγού από την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων που θα παρουσιαστεί στην διοίκηση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας. Ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Αν. Μακεδονίας κ. Ζαφείρης Μυστακίδης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι είναι πρόθυμοι να τύχουν της σχετικής ενημέρωσης, τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο τους τεκμηριωμένα έχει ταχθεί ενάντια στην διέλευση του αγωγού μέσα από τα Τενάγη Φιλίππων.

**Ξεκίνησε χθες σε ξενοδοχείο της Καβάλας ο δεύτερος γύρος της υπογραφής των ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ της εργοδοσίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και των απολυμένων. Εκτός απροόπτου αναμένεται η διαδικασία να ολοκληρωθεί αύριο και να υπογράψουν συνολικά 170 απολυμένοι νέες συμβάσεις με την εργοδοσία της Βιομηχανίας. Οι προσληφθέντες θα επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας που κατείχαν στο παρελθόν στις 22 Ιανουαρίου.

**Για πρώτη φορά μετά από σειρά ετών τα οικονομικά του Δήμου Θάσου έχουν εξυγιανθεί και ο δήμος παρουσιάζει οικονομικό πλεόνασμα. Αυτό είναι αποτέλεσμα χρηστής διαχείρισης δήλωσε με έμφαση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Πλαφαδέλης. Με το πλεόνασμα αυτό η Διοίκηση του Δήμου Θάσου θα προβεί σε μία σειρά έργων που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών.

**Στην υπερφορολόγιση των καυσίμων αποδίδει την μειωμένη κατανάλωση και στο πετρέλαιο θέρμανσης ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτης Πούλος. Το πετρέλαιο δεν είναι είδος πολυτελείας σημείωσε με έμφαση, τονίζοντας ότι ο κλάδος τους τα τελευταία χρόνια στην Καβάλα διαρκώς συμπιέζεται και αρκετά πρατήρια υγρών καυσίμων έχουν κλείσει.

**Πολύ καλή εμπορική κίνηση παρουσίασε η Ιχθυόσκαλα Καβάλας από τις αρχές του χρόνου. Μία ιχθυόσκαλα που κατατάσσεται στις 3 μεγαλύτερες της χώρας. Σε ότι αφορά το έργο της ανακαίνισης της Ιχθυόσκαλας υπολείπεται η τοποθέτηση του νέου δαπέδου και η βελτίωση των παγομηχανών που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι άκρως απαραίτητες.

**Στις 20 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί τον Δήμο Θάσου ο νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος θα τύχει πανηγυρικής υποδοχής από την διοίκηση του δήμου.

**Συνεδρίασε χθες στις 2.30 μετά το μεσημέρι η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την παράδοση – παραλαβή της απερχόμενης Διοικούσας Επιτροπής στην νέα Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου. Ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Άγγελος Τσατσούλης εμφανώς συγκινημένος παρέδωσε την προεδρία στον κ. Μάρκο Δέμπα που δεσμεύτηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το έργο της προηγούμενης διοίκησης στοχεύοντας σε ακόμη μεγαλύτερες παρεμβάσεις προς όφελος των επιχειρηματιών.

**Σήμερα λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά της Καβάλας, αντί της καθιερωμένη μέρας του Σαββάτου λόγω του ότι το Σάββατο 6 Ιανουαρίου συμπίπτει με την αργία των Θεοφανείων.

**Μετά την αναβολή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η «Νύχτα των Αστεριών» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Πλατεία Ηρώων από τις 5.30 το απόγευμα όπου θα ξεκινήσει η πιο φωτεινή νύχτα του χρόνου στον Δήμο Νέστου με μελωδίες από τη Φιλαρμονική του δήμου, καταστήματα ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ, με Santa-run, δηλαδή μαθητές των Λυκείων της πόλης να τρέχουν ως Αγιοβασίληδες σε μουσικούς ρυθμούς για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς και με εδέσματα και άφθονο κρασί. Επίσης θα υπάρξει επίδειξη από τον Αθλητικό Σύλλογο Kick Boxing Χρυσούπολης και επίδειξη Tae Kwo Do αλλά και συναυλία με τους fortissimo ένα ηλεκτρικό κουαρτέτο εγχόρδων που συνδυάζει την κλασική μουσική με πιο μοντέρνα ακούσματα ποπ, ροκ και λάτιν.

**Νεφώσεις και βροχοπτώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία να φτάνει στην μέγιστη τιμή της τους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως έως 6 μποφόρ.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα