Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:14 21/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Σημαντική είναι η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» την φετινή περίοδο σε σχέση με πέρυσι ιδιαίτερα στις αφίξεις του εξωτερικού.
Συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούλιο συνολικά οι αφίξεις εσωτερικού – εξωτερικού είχαν αύξηση 10.7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιούλιος 2017 οι αφίξεις εσωτερικού- εξωτερικού έχουν αύξηση 22,5%. Σημειώνεται ότι ενώ οι αφίξεις εσωτερικού έχουν μείωση 11% περίπου, αυτή αντισταθμίζεται από την αύξηση 14,8% στις αφίξεις πτήσεων από το εξωτερικό. Ειδικότερα

φέτος τον Ιούλιου οι πτήσεις εξωτερικού είχαν 53.000 επιβάτες ενώ πέρσι 46.000 επιβάτες.

**Στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος «Αλιείας» της Ε.Ε.. Πρόκειται για μια ακόμη επιτυχία της Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Ε., η οποία για το Νομό Καβάλας υλοποιεί το πρόγραμμα με σημαντική χρηματοδότηση. Στην συνεδρίαση πιθανή είναι και η συμμετοχή του Επιτρόπου Αλιείας της Ε.Ε. ενώ η διοργάνωση ανήκει στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας της Ε.Ε. Στην όλη διοργάνωση θα παραβρεθούν εκπρόσωποι και των 13 περιφερειών της χώρας.

**Ο Δήμος Νέστου και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΕΥνεστία στα πλαίσια άσκησης της κοινωνικής του πολιτικής και ειδικότερα στις δράσεις που αφορούν το παιδί και την οικογένεια υλοποιεί μέσω του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Νέστου με Παράρτημα Ρομά πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών ηλικίας 6-12 ετών, διάρκειας 5 εβδομάδων έως τις 8 Σεπτεμβρίου.
Τα παιδιά αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους με δραστηριότητες όπως ζωγραφική, χειροτεχνία, παιχνίδι, μουσική, ανάγνωση βιβλίων, ξένες γλώσσες, χορός, γυμναστική κτλ. Το πρόγραμμα υλοποιείται τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 08:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.

**Εξαιρετική χρονιά χαρακτήρισε για τα Λασπόλουτρα την τρέχουσα η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρισης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Σύμφωνα με την ίδια, φέτος το Πυλοθεραπευτήριο το επισκέπτονται δεκάδες ξένοι τουρίστες, ενώ η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί σε ποσοστό 20% σε σχέση με πέρυσι.

**Μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου έδωσε παράταση και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος στον ΕΟΠΥΥ για τις πληρωμές των αναλώσιμων σύμφωνα με την πρόεδρο του κ. Σίσσυ Ρακιντζή. Σε αντίθετη περίπτωση θα διακόψουν την σύμβαση καθώς υπάρχουν οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς από τον περασμένο Ιανουάριο.

**Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου σκοπεύει να συμμετέχει στην υλοποίηση προγραμμάτων ΛΑΕΚ ως φορέας εκπροσώπησης εργοδοτών. Στην Καβάλα θα συνεργαστεί με το ΚΕΚ Πρωταγόρας αρχικά για την υλοποίηση τέτοιων επιδοτούμενων προγραμμάτων, εκτός ωραρίου εργασίας για γεωτεχνικούς που εργάζονται με ΙΚΑ ανεξάρτητοι ή για εργαζόμενους επιχειρήσεων Γεωτεχνικών. Το ύψος της επιδότησης είναι 160 ευρώ για 32 ώρες κατάρτιση.

**Το Ιατρείο Συνταγογράφησης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας λόγω αδειών δεν θα λειτουργήσει μέχρι και την Πέμπτη 24 Αυγούστου. Θα επαναλειτουργήσει κανονικά την Παρασκευή 25 Αυγούστου.

**Το Επιμελητήριο Καβάλας, συνεργάζεται με το Filoxeno.com, τον μεγαλύτερο Ελληνικό Ταξιδιωτικό Οδηγό που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια και που προβάλει περισσότερες από 23.000 τουριστικές επιχειρήσεις σε 9 γλώσσες και σας προσφέρει Δωρεάν καταχώρηση και Δωρεάν online κρατήσεις στα Καταλύματα και Ξενοδοχεία μέσω της εφαρμογής Bookoncloud.com αλλά και Δωρεάν πωλήσεις τοπικών προϊόντων για τις επιχειρήσεις λιανικής.
Προβάλλονται όλες οι επιχειρήσεις του Τουρισμού και Τουριστικά Πρακτορεία και Γραφεία. Όσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να καταχωρηθούν στον εν λόγω οδηγό παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του Επιμελητηρίου.

**Την Πέμπτη 31 Αυγούστου στο Κάστρο ο Δημήτρης Αδάμης και ο θίασος μαγικές σβούρες παρουσιάζουν στην Καβάλα την παράσταση για παιδιά «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ σε διασκευή-σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη. Στον ρόλο της Αλίκης πρωταγωνιστεί η αγαπημένη των παιδιών γνωστή από τις συμμετοχές της στις σειρές «50-50» και «Το Σόι σου» Σοφία Πανάγου.

**Νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της να φτάνει στους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα