Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:10 31/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Το τελευταίο αντίο στον Μητροπολίτη
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιου στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Καβάλας, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου θα μεταφερθεί, μετά το πέρας της εξόδιου ακολουθίας, με πομπή δια της οδού Ομονοίας μέχρι του Μνημείου του Αποστόλου Παύλου πλάι στον ιερό Ναό

του Αγίου Νικολάου και από εκεί στην ιερά Μονή του Αποστόλου Σίλα προς ενταφιασμό.
Οι δημόσιες υπηρεσίες θα κλείσουν στις 10 το πρωί ενώ και η αγορά θα κλείσει στις 12 το μεσημέρι για να μπορέσουν όλοι να συμμετάσχουν στην εξόδιο ακολουθία.

Καβάλα: Συναυλία αφιερωμένη στον Προκόπιο
Σήμερα στις 9.30 το βράδυ στον Φάρο Καβάλας στην αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου, θα διεξαχθεί η πρώτη συναυλία του «Μουσικού Καλοκαιριού 2017», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.
Σε ένδειξη τιμής, η σολίστ, ο μαέστρος και η ορχήστρα αποφάσισαν να αφιερώσουν τη μουσική τους στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου, κυρού Προκοπίου.

Νέστος: Βλάβη σε αγωγό ύδρευσης
Κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ , την Παρασκευή 28 Ιουλίου στην περιοχή Διαλεκτό Δήμου Νέστου υπέστη βλάβη το τοπικό σύστημα υδροδότησης. Η εργολήπτρια εταιρεία Spiecapag που εκτελούσε εργασίες στο σημείο (διαμόρφωση της Ζώνης Εργασίας), ενημέρωσε την αρμόδια Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΝ) και το Δήμο Νέστου, ενώ παράλληλα ενεργοποίησε άμεσα ειδικό συνεργείο που εργάστηκε αδιάκοπα για την επιδιόρθωση της βλάβης. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση όλων και την εξαιρετική συνεργασία με το Δήμαρχο Νέστου κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλο και την τοπική ΔΕΥΑΝ, σε λιγότερο από 24 ώρες το σύστημα υδροδότησης επανήλθε.

Καβάλα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν λόγω εκτέλεσης εργασιών φωτοκατάλυσης στην οδό Βενιζέλου από τον κόμβο Φαλήρου μέχρι την Οδό Δαγκλή, Ερυθρού Σταυρού και σε κάθετες αυτών οδούς στα πλαίσια συντήρησης του έργου Βιοκλιματική Αναβάθμιση τμήματος του αστικού κέντρου της πόλης της Καβάλας.
Συγκεκριμένα θα ισχύσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδό Βενιζέλου από τον κόμβο Φαλήρου μέχρι την Οδό Δαγκλή και για το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 1 Αυγούστου από τις 8 το πρωί και μέχρι την Πέμπτη 3 Αυγούστου στις 8 το πρωί. Επίσης θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στις κάθετες οδούς με κατεύθυνση εισόδου προς την οδό Ελ. Βενιζέλου για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Θάσος: Κατάμεστο το νησί από τουρίστες
Κατάμεστη είναι η Θάσος από τουρίστες και τα ξενοδοχεία παρουσιάζουν πληρότητες σχεδόν στο 100%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη, οι τουρίστες αυτή τη στιγμή στο νησί είναι υψηλού οικονομικού επιπέδου. Ο κ. Παρασχούδη διευκρίνισε ότι αυτό το διάστημα υπάρχει η δυνατότητα για όσους δεν έχουν κάνει κράτηση να κλείσουν σε κάποια ξενοδοχεία μόνον για λίγες ημέρες και όχι για πολυήμερες διακοπές.

Καβάλα: Έναρξη Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά
Ξεκίνησαν οι αγώνες του 26ου ΟΠΕΝ Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά της Καβάλας που διεξάγονται στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου με ελβετικό σύστημα 9 γύρων και θα διαρκέσουν μέχρι τις 4 Αυγούστου.
Οι συμμετέχοντες είναι περίπου 300 προερχόμενοι από 27 χώρες. Προσωπικότητες του Διεθνούς Σκακιού, μέλη Εθνικών Ομάδων, διακεκριμένοι σκακιστές μακρινών και ιστορικών σκακιστικά χωρών, από τα βάθη της Ρωσίας μέχρι την Ινδία, αλλά και από τις ΗΠΑ, Αυστραλία και Μαδαγασκάρη, δίνουν το μέτρο μιας πολύ ισχυρής διεθνούς διοργάνωσης.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες συγκαταλέγονται 10 γκραν-μετρ, 14 ιντερνάσιοναλ-μετρ και συνολικά 48 τιτλούχοι σκακιστές και σκακίστριες, που κατατάσσουν το Τουρνουά της Καβάλας στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και δυναμικότητας ανάμεσα όχι μόνο στα ελληνικά τουρνουά αλλά και στα υψηλά standards των ευρωπαϊκών τουρνουά.

Καβάλα: Συνέδριο τοπικής ιστορίας
Ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει συνέδριο τοπικής ιστορίας για την παρουσίαση ανακοινώσεων που διαφωτίζουν την ιστορική περίοδο της πόλης από το 1835, έτος συστάσεως του Ελληνικού Προξενικού Πρακτορείου στην Καβάλα, έως το 1918 που έληξε η δεύτερη βουλγαρική κατοχή της πόλης.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να συμμετάσχει ως εισηγητής, είναι ελεύθερος να επιλέξει το θέμα της αρεσκείας του κατά τη χρονική αυτή περίοδο που να αφορά την πόλη της Καβάλας και την ευρύτερη περιοχή της. Ο χρόνος των ανακοινώσεων θα είναι είκοσι λεπτά.
Οι συμμετοχές θα πρέπει να υποβληθούν στη Γραμματεία του Συνεδρίου ηλεκτρονικά στο [email protected] μέχρι τις 31-08-2017.

Καβάλα: Ραντεβού εργαστηριακών εξετάσεων στο Νοσοκομείο
Την Τετάρτη 2 Αυγούστου ανοίγει στο Νοσοκομείο Καβάλας το σύστημα για τον προγραμματισμό ραντεβού εργαστηριακών εξετάσεων όπως Μαστογραφίες, Υπέρηχοι και Αξονικές Τομογραφίες για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2017.
Για την εκτέλεση των παραπάνω εξετάσεων είναι απαραίτητη η προσκόμιση ηλεκτρονικών παραπεμπτικών. Για το κλείσιμο των ραντεβού δεν χρειάζεται παραπεμπτικό.

Νέστος : Ολοκληρώθηκε το Festival «Πλάι στο Κύμα 2017»
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το Festival «Πλάι στο Κύμα 2017» του Δήμου Νέστου στην Κεραμωτή. Σε αυτό συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ζιώγαλας, Λάκης με τα ψηλά Ρεβέρ, Γιάννης Μηλιώκας, Γιάννης Ζουγανέλης, Χρήστος Δάντης, Ματούλα Ζαμάνη, Εισβολέας, Λεωνίδας Μπαλάφας και Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Η προσέλευση του κόσμου, νέων κυρίως ατόμων, ήταν εντυπωσιακή το 3ήμερο του φεστιβάλ με τον δήμαρχο Νέστου κ. Τσομπανόπουλο να δηλώνει την ικανοποίηση του σημειώνοντας ότι κάθε χρόνο προσπαθούν αυτό τον θεσμό να τον κάνουν καλύτερο.

Καβάλα: Προβολή ταινίας
Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 6 Αυγούστου η Κινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας θα προβάλει στο ΖΕΦΥΡΟ την δραματική κομεντί «Toni Erdmann». Η ταινία που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2016 είναι σε σκηνοθεσία Μάρεν Άντε και έχει διάρκεια 162 λεπτά και παίζουν οι ηθοποιοί Πέτερ Σιμόνιτσεκ,Σάντρα Χίλερ,Μίκαελ Γουίντενμπορν.
Η ταινία που πήρε βραβείο κριτικών στις Κάνες για την πιο απρόοπτη και κινηματογραφικά περίτεχνη ταινία της χρονιάς, είναι μια πικρή τρυφερή, πρωτότυπη και ξεκαρδιστικά αστεία ιστορία διπλής »ενηλικίωσης», με εύστοχες ψυχαναλυτικές κοινωνικές παρατηρήσεις.

Καβάλα: Συνεδρίαση του Επιμελητηρίου
Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου στις 7.30 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας. Τα κυριότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η διοργάνωση έκθεσης «KAVALAEXPO 2017» και η διαχείριση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων έτους 2017.
Επίσης θα συζητηθεί και η αναθεώρηση της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας.

Αίθριος καιρός
Αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της να φτάνει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί έως 3 μποφόρ.

.

Keywords
ΕΡΤ, το νησι, αθηνα, καβαλα, μνήμη, εταιρεία, βενιζελος, σταυροι, ηπα, festival, καιρος, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, μετρο, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, σταυρος δημας, θεμα εκθεσης 2012, εκλογες ηπα, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, σιλά, ζερβακης, ελενη, μνήμη, χωρες, το θεμα, αυστραλια, ηθοποιοι, ηπα, θασος, θεμα, ινδια, μουσικη, νησι, ξενοδοχεια, αγορα, αγωνες, αστεια, βιταλη, βραδυ, δαντης, διαστημα, δυνατοτητα, δημος, αιθουσα, υπαρχει, επιτυχια, εταιρεία, ετος, ζιωγαλας, ζουγανελης, ιδιο, εικοσι, υπηρεσιες, εισβολεας, κελσιου, κυμα, λεσχη, λεωνιδας, λεωνιδας μπαλαφας, μαδαγασκαρη, μαεστρος, μακεδονια, οχηματων, παρουσιαση, πεμπτη, πρωι, ραντεβου, ρυθμισεις, σκηνοθεσια, σορος, τιμη, τριτη, φεστιβαλ, φτανει, φορα, χρηστος, χρονος, ωδειο, ωρες, αυλη, μποφορ, ελληνικα, festival, ηλεκτρονικα, κυριακη, λακης, μπαλαφας, νοσοκομειο, ορχηστρα, θεματα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα