Cine after: «Los ultimos dias» στην ΕΡΤ1

05:20 30/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας-θρίλερ, «Los ultimos dias» (The last days), συμπαραγωγής Γαλλίας-Ιταλίας 2013, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, στο πλαίσιο της ζώνης Cine after, το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, στις 00:30.

Υπόθεση: 2013. Μια μυστηριώδης επιδημία εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η ανθρωπότητα διακατέχεται από έναν παράλογο φόβο ότι η παρουσία σε ανοικτούς χώρους προκαλεί ακαριαίο θάνατο. Σύντομα,

ο παγκόσμιος πληθυσμός παγιδεύεται μέσα σε κτίρια. Καθώς στη Βαρκελώνη επικρατεί χάος, ο Μαρκ αρχίζει μια προσπάθεια να βρει την αγνοούμενη φίλη του Τζούλια, χωρίς ποτέ να βγει έξω.

Μια παραλλαγή του πολυχρησιμοποιημένου θέματος του τέλους του κόσμου. Η πρωτοτυπία της ταινίας έγκειται στον τρόπο με τον οποίο ο πολιτισμός καταστρέφεται αυτή τη φορά. Το φιλμ περιγράφει την Οδύσσεια του ήρωα στην απελπισμένη προσπάθειά του να βρει μέσα στο χάος την έγκυο φίλη του. Συναντήσεις με αμφιλεγόμενους ανθρώπους, συγκρούσεις και βία, καταστροφές και κλειστοφοβικό «υπόγειο» κλίμα κυριαρχούν στην αναζήτηση αυτή. Διάρκεια: 99΄

Η ταινία έχει αποσπάσει επτά (7) βραβεία και έξι (6) υποψηφιότητες μεταξύ αυτών:

Βραβεία Γκαουντί 2014 στις κατηγορίες καλύτερης φωτογραφίας, καλύτερου ήχου, καλύτερου μακιγιάζ, εφέ, καλύτερης καλλιτεχνικής διεύθυνσης.Υποψήφια για βραβεία Γκαουντί 2014 στις κατηγορίες καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου και καλύτερων κοστουμιών.

Υποψήφια για βραβεία Γκόγια στις κατηγορίες καλύτερης παραγωγής και σπέσιαλ εφέ.

Σενάριο-σκηνοθεσία: Νταβίντ και Άλεξ Παστόρ

Παίζουν: Κουίμ Γκουτιέρεζ, Χοσέ Κορονάδο, Μάρθα Ετούρα

Keywords
Τυχαία Θέματα