Aντιδράσεις των εργαζομένων στις ΔΟΥ για τη σύνδεση βαθμολογίου – μισθολογίου

08:31 4/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της ανακοίνωσε για τις 18 Απριλίου στην Αθήνα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ).

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξεις είναι «Συζήτηση και λήψη απόφασης για το σχεδιαζόμενο νέο βαθμολόγιο -μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και την σύνδεση μισθού με την θέση», «Συγχωνεύσεις ΔΟΥ», «Ασφάλεια εργαζομένων -συνθήκες

εργασίας», «Λήψη απόφασης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας».

Σε σχετική ανακοίνωση με τίτλο «Φτάνει πια», η ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει εκφράσει διαχρονικά την αντίθεσή της στην ΑΑΔΕ με κινητοποιήσεις, απεργίες και προσφυγές στο ΣτΕ προκειμένου να αναδειχθεί η αντισυνταγματικότητα του νόμου ίδρυσής της. Θεωρούμε ότι ο σκληρός πυρήνας της φορολογικής διοίκησης δεν μπορεί να εκχωρείται σε ανεξάρτητες αρχές χωρίς διοικητική εποπτεία από τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών ή το Κοινοβούλιο.

Αν και η ΑΑΔΕ ισχυρίζεται ότι δεν μεταβλήθηκε το υπηρεσιακό καθεστώς των υπαλλήλων, ήδη με την εφάπαξ αξιολόγηση και την τοποθέτηση στα περιγράμματα θέσης, προετοιμάστηκε το έδαφος για την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου και την σύνδεση του μισθού με την θέση, που θα έχει σαν συνέπεια να δημιουργηθούν στις υπηρεσίες μας συνθήκες εργασιακής ζούγκλας!!!

Όλα αυτά σχεδιάζονται και υλοποιούνται από συγκεκριμένους υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι εισηγούνται τον ανώτερο βαθμό-μισθό για τους εαυτούς τους και τους συνεργάτες τους και τον κατώτερο για τους εργαζόμενους στις ΔΟΥ που δίνουν καθημερινά την μάχη για την είσπραξη των εσόδων από την πρώτη γραμμή».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα