9o Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου

10:16 13/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης ξεκινά το καλοκαιρινό του ταξίδι στον πολιτισμό από το ονειρικό φραγκικό κάστρο Χλεμούτσι και μας ξεναγεί στις όμορφες περιοχές του Δήμου.

Στις 15 Ιουλίου θα γίνει η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στο Κάστρο Χλεμούτσι για τον εορτασμό των 800 χρόνων από την ίδρυσή του (1220 – 2020) ερμηνεύοντας το βραβευμένο έργο «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Μεσαιωνικές Νύχτες».

Στο φετινό του πρόγραμμα

περιλαμβάνονται επιστημονικές ημερίδες, συναυλίες κλασικής μουσικής και θεατρικές παραστάσεις με την υποστήριξη της ΕΡΤ και του ιστορικού Τρίτου Προγράμματος.

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης ιδρύθηκε το 2012 και φιλοξενεί στο πρόγραμμά του κορυφαίους καλλιτέχνες και ορχήστρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ από το 2019 είναι μέλος των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ E.F.F.E.. To 2020 το πολυθεματικό οπτικοακουστικό έργο «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου» βραβεύτηκε με τα Tourism Awards, ενώ είναι υποψήφιο και για τα European Tourism Awards.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη των ιστορικών περιοχών του Δήμου καθώς και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, ενισχύοντας τον πολιτιστικό τουρισμό της, αφού το επισκέπτονται χιλιάδες θεατές από ολόκληρο τον κόσμο. Πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο Κάστρο Χλεμούτσι, στο Λιμάνι της Κυλλήνης, στην Αγία Σοφία Ανδραβίδας, στα Λουτρά Υρμίνης και στον Σταφιδόκαμπο.

Είναι υπό την Αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και διοργανώνεται από τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, με αρωγό την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας – Κυλλήνης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα