77+1 κείμενα για το Νουρέγιεφ του Ελληνικού μπάσκετ

17:59 1/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η αναγνώριση της προσφοράς «κρύβει» πάντα μέσα της την ομορφιά της δημιουργίας και το σπόρο της συνέχειας, που αποτελεί και τη δικαίωση των κόπων που προηγήθηκαν.

Ο λόγος για τη μεγάλη εκδήλωση τιμής προς το «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ τον Κώστα Πετρόπουλο, αλλά ας μην τα πούμε, ή ας μην τα γράψουμε εμείς, υπάρχουν άλλοι που είναι οι πλέον αρμόδιοι.
Όπως αναφέρουν πρόσωπα που συνέβαλαν τόσο στο λεύκωμα, όσο και στην εκδήλωση που ανακοινώθηκε:

«Η ιδέα γεννήθηκε σε μια συζήτηση-αναπόληση

των στιγμών που μας χάρισε.
Μια παρέα ανθρώπων του Αθλητισμού αποφασίσαμε την έκδοση ενός συλλεκτικού Λευκώματος για τον δικό μας Νουρέγιεφ, σε περιορισμένα αντίτυπα, που θα διανεμηθούν δωρεάν.

Το Λεύκωμα περιλαμβάνει 77 μικρά κείμενα ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, που τον έζησαν, τον γνώρισαν, τον παρακολούθησαν, τον θαύμασαν και ένα μεγαλύτερο κείμενο του αδελφού του Τάκη, που αναφέρεται στα παιδικά τους χρόνια και πως από τις ποδοσφαιρικές αλάνες της Απάνω Πόλης, βρέθηκαν στο ιστορικό ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Απόλλωνα στη Ναυαρίνου.
Η επιλογή των ανθρώπων αυτών, έγινε με κριτήριο να αποδοθεί τόσο ο μεγάλος αθλητής Πετρόπουλος, όσο και ο σπάνιος άνθρωπος Κώστας.

Η ομάδα πρωτοβουλίας και οι εκδόσεις VIA που επιμελήθηκαν το συλλεκτικό Λεύκωμα για τον Κώστα Πετρόπουλο, διοργανώνουν το Σάββατο 11 Μάρτη στις 11.00 π.μ., στην αίθουσα τύπου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, εκδήλωση για την παρουσίαση του.

• Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχουν οι δημοσιογράφοι Τάκης Θεοδωρακόπουλος και Δημήτρης Αβραμίδης και θα τους πλαισιώσουν ο Χρήστος Παπαδημάκης εκπρόσωπος των διοργανωτών και ο Γιώργος Πετρόπουλος πρώην μπασκετμπωλίστας ανηψιός του Κώστα Πετρόπουλου

• Στην εκδήλωση θα προσκληθούν ο Μητροπολίτης Πατρών, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος Πατρέων, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πατρών, οι Πρόεδροι του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δ.Ε. κ.ά φορείς της πόλης

• Έχουν προσκληθεί επίσης όλοι όσοι έγραψαν κείμενο για τον Κώστα Πετρόπουλο.

• Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

• Οι εκτός Πάτρας καλεσμένοι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της πόλης από την προηγουμένη ημέρα, το βράδυ της οποίας θα τους παρασχεθεί γεύμα μετά λαϊκής μουσικής από μικρό λαϊκό μουσικό σχήμα του Χορευτικού τμήματος του Δήμου Πατρέων.

• Θα προβληθεί βίντεο διάρκειας 10΄με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό και high lights του Κώστα Πετρόπουλου που επιμελήθηκε φιλικά ο συμπολίτης φίλαθλος μουσικός παραγωγός Στέλιος Αποστολόπουλος, ο οποίος θα επιμεληθεί και τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης παρουσίασης του λευκώματος.

• Για τον Κώστα Πετρόπουλο έχουν γράψει μικρά κείμενα 77 άνθρωποι του αθλητισμού των γραμμάτων και των τεχνών από όλη την Ελλάδα.

• Το «1» κείμενο είναι του Τάκη αδελφού του Κώστα, είναι μεγαλύτερο και περιγράφει τα παιδικά τους χρόνια και πως από τις ποδοσφαιρικές αλάνες της Απάνω Πόλης βρέθηκαν στο ιστορικό γήπεδο μπάσκετ της Ναυαρίνου.

• Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα απονείμει βαρύτιμο έπαθλο στον Κώστα Πετρόπουλο «για την ανεκτίμητη προσφορά του στον αθλητισμό και τη νεολαία της πατρίδας μας»

• Έπαθλο στον Κώστα Πετρόπουλο θα απονείμει ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, όπως και άλλοι φορείς.

• Το Λεύκωμα θα εκδοθεί σε περιορισμένα αντίτυπα και θα διανεμηθεί δωρεάν σε όσους τίμησαν τον Κώστα Π. με κείμενο τους, σε βιβλιοθήκες, Αθλητικές ομοσπονδίες κ.ο.κ.

• Το Λεύκωμα θα εκδοθεί και σε βιβλίο με το ίδιο υλικό, που επίσης δεν θα έχει εμπορικό σκοπό.

• Τα πνευματικά δικαιώματα του Λευκώματος και όλου του υλικού παραδόθηκαν από τους εκδότες στον Κώστα Πετρόπουλο για να αποκλειστεί η εμπορική εκμετάλλευση του στο μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα