5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – «Ένα αρχιπέλαγος χωρίς πλαστικά» στην ΕΡΤ2

00:48 4/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, η ΕΡΤ2 μεταδίδει, στις 9 το βράδυ, το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Ένα αρχιπέλαγος χωρίς πλαστικά» (Plastic Free Archipelago), παραγωγής του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη. Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στα πλαστικά μιας χρήσης, στη ρύπανση που προκαλούν στις ελληνικές θάλασσες και στις προσπάθειες για τη σταδιακή κατάργησή τους.

Το ντοκιμαντέρ έχει την υπογραφή του δημοσιογράφου

και παραγωγού ντοκιμαντέρ Σωτήρη Δανέζη και γυρίστηκε σε νησιά των Κυκλάδων, όπως η Δονούσα και η Σίκινος, στον Αργοσαρωνικό, στην Πάτρα και στην Αθήνα.

Από την άνοιξη του 2019, οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ καταγράφουν το πρόβλημα με εναέριες και εντυπωσιακές υποβρύχιες λήψεις και παρακολουθούν πρωτοποριακά προγράμματα και δράσεις που έχουν σκοπό τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης στις μικρές, νησιωτικές κοινότητες του Αιγαίου. Ακολουθούν εθελοντικές ομάδες, συνομιλούν με επιστήμονες και ειδικούς και επιβιβάζονται στον «Τυφώνα», το υπερσύγχρονο πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, που σαλπάρει με αποστολή τον καθαρισμό μακρινών και δυσπρόσιτων ακτών από σκουπίδια και πλαστικά.

Στην Ελλάδα εισάγονται κάθε χρόνο 700.000 τόνοι πρώτης ύλης για την παραγωγή πλαστικών, 40.000 τόνοι πλαστικά απορρίμματα φεύγουν προς το περιβάλλον και το 70% απ’ αυτά καταλήγουν στη θάλασσα.

Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας στο θέμα της ρύπανσης ακτών και θαλασσών.

«Ένα αρχιπέλαγος χωρίς πλαστικά» (Plastic Free Archipelago)Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, στις 21:00

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ   

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη

Σκηνοθεσία-διεύθυνση παραγωγής: Σωτήρης Δανέζης

Έρευνα-οργάνωση παραγωγής: Φανή Καρβουνοπούλου, Βαρβάρα Βαγιανού

Διεύθυνση φωτογραφίας: Άρης Βιτάλης, Σωτήρης Δανέζης, Γιάννης Μανούσος, Θάνος Τσάντας, Κώστας Δελδήμος, Αντώνης Κουνέλλας

Μοντάζ: Κώστας Χριστακόπουλος, Κώστας Ασπιώτης, Μάγδα Μαρτζούκου

Μιξάζ-Sound Design: Παναγιώτης Ποντικίδης

Γραφικά: Αλεξία Μπαράκου

Color Correction: Πάνος Πολύζος

Υποβρύχια κάμερα: «Dive in Action», Δημήτρης Καμπανός, «Aegean Rebreath», Γιώργος Σαρελάκος, Βασίλης Τσιαΐρης, Σίμος Πασχαλίδης, Βασιλική Ιωαννίδου, Μαρίνα Τομαρά, Όλγα Τσιρακίδου, Χρήστος Μιχαήλ

Εκτέλεση παραγωγής: Palinor Media Productions

Παραγωγή: Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη

Έτος παραγωγής: 2019

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα