3η Σύναξη των Εταίρων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

10:31 8/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης πραγματοποιήθηκε η 3η Σύναξη των Εταίρων του Ιδρύματος.
Σε δελτίο τύπου της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου αναφέρεται:
Της Συνάξεως προήδρευσε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, Εταίρος του Ιδρύματος και, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας της Συνάξεως των Εταίρων, Πρόεδρος αυτής.
Μετείχαν, επίσης, με την ιδιότητα του Εταίρου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωποι του Πατριάρχου Ρουμανίας ως επίσης και των Εκκλησιών: Ελλάδος, Πολωνίας και Αλβανίας. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, ο Αιδ. Πρωτ. π. Γεώργιος Τσέτσης ως και οι ελλογ. κ.κ. Καθηγητές: Σπύρος Αρταβάνης, Γεώργιος Μπαμπινιώτης και Ελευθέριος Οικονόμου, μετείχαν επίσης με την ιδιότητα του Εταίρου του Ιδρύματος.Εις την Σύναξη αυτή ήταν παρόντα τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας Κρήτης, οι Συνοδείες των Προκαθημένων, ο Σεβ. Μητρολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ ως επίσης και τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη, τον σεβασμό και τις ευχαριστίες του Ιδρύματος προς τους υψηλούς προσκεκλημένους δια την αποδοχή της πρόσκλησης, σημείωσε: «Ἐκφράζομεν τάς ταπεινάς εὐχαριστίας τόσον ἐμοῦ προσωπικῶς ὅσον καί τῶν μελῶν τοῦ Δ.Σ. τῆς Ἀκαδημίας διά τήν ἀποδοχήν τῆς προσκλήσεώς μας νά συμμετάσχητε εἰς τούς ἐπισήμους ἐπετειακούς ἑορτασμούς, ἐπί τῇ συμπληρώσει 50 ἐτῶν ζωῆς καί λειτουργίας τῆς ΟΑΚ, ἀρχῆς γενομένης διά τῆς παρούσης 3ης Συνάξεως τῶν Ἑταίρων, καί ὅσων ἀκολουθήσουν κατά τό παρόν διήμερον.

www.ert.gr

Keywords