39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης – Δ. Κουτσούμπας: Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

19:58 14/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Για 39η χρονιά διεξήχθη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Οι ειρηνοδρόμοι εκκίνησαν στις 8:00 το πρωί από τον Μαραθώνα και τερμάτισαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 18:30. Πριν από την πορεία, οι ειρηνοδρόμοι συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη και κατέθεσαν στεφάνια.

Η πορεία με σύνθημα «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας», διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, η οποία «τη φετινή χρονιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία», όπως σημειώνει

η Οργάνωση στη σχετική ανακοίνωση της.

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει το ΝΑΤΟ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του, ότι «διαχρονικά αποτέλεσε και αποτελεί το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών».

Στόχος της πορείας όπως και αντίστοιχων που διοργανώθηκαν σε άλλες πόλεις της χώρας είναι «να εκφραστεί η καταδίκη του λαού μας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στην κυβέρνηση, αλλά και στα αστικά κόμματα που τους στηρίζουν. Να εκφραστεί επίσης η διεθνιστική αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, στους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου».

«Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα πορεύονται στους δρόμους της ειρήνης ενάντια στον ιμπεριαλιστκό πόλεμο, ενάντια στις επεμβάσεις, ενάντια στις βάσεις του θανάτου» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη συγκέντρωση- εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων.

«Δεν είναι μια ακόμη επετειακή εκδήλωση για να θυμόμαστε τις μεγάλες Μαραθώνιες Πορείες Ειρήνης από το παρελθόν. Αφορούν τα προβλήματα αυτά το σήμερα, αφορούν το μέλλον του λαού και της χώρας μας» επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Πρέπει να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Για αποδέσμευση, έξω από τα δεσμά αυτών των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, για να σταματήσουν οι τεράστιοι στρατιωτικοί εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ που μειώνουν συνεχώς χρήματα από την Υγεία, την Παιδεία, από την πρόνοια και τις κοινωνικές ανάγκες που πρέπει να πάνε στο λαό για την ευημερία του λαού και της νεολαίας» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταλήγοντας στη δήλωσή του «και βεβαίως όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να αποτελέσουν βασικό κριτήριο ψήφου και στις εκλογές της 26ης Μάη».

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα