2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μακρυχώρι

12:00 13/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ


Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με την επωνυμία «Κοιλάδα των Τεμπών», είναι πια γεγονός και ανοίγει τις πύλες του αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου, δήλωσε λίγο νωρίτερα στην ΕΡΤ Λάρισας η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου κ. Πόπη Νάστου για να προσθέσει:

« Μετά την επιτυχημένη περσινή χρονιά της διοργάνωσης, ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου, διοργανώνει φέτος το 2οΔιεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού το διάστημα 14-19 Ιουλίου 2017 με τη συμμετοχή

Βαλκανικών χωρών, όπως η Σερβία και άλλων ευρωπαϊκών, όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία. Πέρυσι συμμετείχαν δύο χώρες.

Μετά όμως την περσινή επιτυχία, η αγάπη και το μεράκι των Μακρυχωριτών, μα πιο πολύ των νέων παιδιών, γιατί αυτοί είναι οι αποδέκτες και οι συμμετέχοντες σε αυτή τη γιορτή, έγινε «απαίτηση» για μεγαλύτερη οργάνωση με πρόσκληση περισσότερων χωρών. Το πενθήμερο των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μια σειρά από χορευτικές εκδηλώσεις, εργαστήρια χορού, δραστηριότητες γνωριμίας με πολιτισμούς άλλων χωρών, αλλά και επισκέψεις σε αξιοθέατα του Δήμου Τεμπών και της περιοχής γενικότερα».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ. Βαγγέλης Μάγειρας ο οποίος τόνισε «στόχος του Διεθνούς Φεστιβάλ, εκτός από τη γνωριμία με άλλους πολιτισμούς, είναι και η γνωριμία των φιλοξενουμένων χωρών με τις ομορφιές και τα παράλια του Δήμου Τεμπών, έτσι ούτως ώστε αυτά να γίνουν τουριστικός προορισμός. Αρωγοί σ’ αυτήν την προσπάθεια ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Μακρυχωρίου. Στέκονται δίπλα και στηρίζουν τη διοργάνωση σε ότι χρειάζεται, όπως και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, από την οποία θα ξεκινήσει η εκδήλωση της Δευτέρας που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας και με την συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων».

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα, συμπλήρωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Μακρυχωρίου, «αναδεικνύει – στην περίοδο της κρίσης – την αξία του εθελοντισμού, αφού σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στηρίζεται σε εθελοντές. Οι γυναίκες του Συλλόγου μαζί με τους χορευτές και χορεύτριες θα υποδεχθούν, θα μαγειρέψουν, θα στρώσουν τα τραπέζια και θα φροντίσουν τις εκδηλώσεις όλων των ημερών».

Ο χορός, η μουσική ταξιδεύουν από τόπο σε τόπο, από χώρα σε χώρα και είναι η μόνη γλώσσα που όλοι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν, είπε ο κ. Μάγειρας που κάλεσε τους νέους να αγκαλιάσουν τους συλλόγους και την παράδοση.

Είναι μια ευκαιρία στις νέες και στους νέους, αλλά και σε όλους τους πολίτες του Δήμου Τεμπών και της Λάρισας να γνωρίσουν «την παράδοση πέρα από τα σύνορα», να διακρίνουν τα κοινά στοιχεία, αλλά και τις διαφορές των παραδοσιακών χορών και της μουσικής των χωρών των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

Ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου, από σύστασής του, σκοπό έχει την προσφορά στον συγχωριανό, αλλά και σε κάθε άνθρωπο, να αναδείξει τον πολιτισμό και την παράδοση του Μακρυχωρίου και να τη μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά με δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του έτους. Λειτουργεί τμήματα παραδοσιακού χορού που τα μέλη του φτάνουν τα 160, αλλά και Θεατρικής Αγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα