24ωρη πανεργατική απεργία – Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς (video)

06:08 8/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εικοσιτετράωρη πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου ενάντια «στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης».

«Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων.Τα

μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

«Η κυβέρνηση σε συμφωνία με το κουαρτέτο ετοιμάζεται να νομοθετήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Τώρα χρειάζεται ενιαία πανεργατική κλιμάκωση με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, σε κοινό αγώνα με τη νεολαία και τα πληττόμενα μικρομεσαία στρώματα. Για να σταματήσει η αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Για να μην έρθει στη Βουλή η νέα αντεργατική λαίλαπα, για τον απεγκλωβισμό από την θηλιά του χρέους και τη διαγραφή του, την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΔΝΤ.», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα πραγματοποιείται αυτήν την ώρα, στο Πεδίον του Άρεως, και στη συμπρωτεύουσα, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας μίλησε για «ξεζούμισμα του εισοδήματος και των συντάξεων με νέα φορολογικά βάρη, με μνημόνια διάρκειας. Αυτή είναι η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή την πρόταση ουσιαστικά αποδέχονται και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.»

Keywords
Τυχαία Θέματα