24 θεατρικές ομάδες στη Διαδικτυακή Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

10:50 2/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινά αύριο, Πέμπτη, η Διαδικτυακή Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Στη συνάντηση συμμετέχουν 24 θεατρικές ομάδες από το Αιγαίο, καθώς και ομάδες από το Ιόνιο και την Κύπρο, παρουσιάζοντας 28 βιντεοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές προτάσεις σχετικές με το θέατρο.

Η Διαδικτυακή Συνάντηση ενώνει Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Ρόδο, Κω, Πάτμο, Λέρο,

Σύρο, Μήλο, Πάρο, Άνδρο, Μύκονο και Τήνο με την Κέρκυρα και την Κύπρο, σε ένα θεατρικό αντάμωμα 11 ημερών.

Παράλληλα, στα πλαίσια της συνάντησης θα γίνουν δύο θεατρικά σεμινάρια και συζητήσεις, και θα προβληθούν τρία ντοκιμαντέρ σχετικά με τις δραστηριότητες των ερασιτεχνών του Αιγαίου.

Η Διαδικτυακή Συνάντηση χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ενώ μπορεί ο καθένας να την παρακολουθήσει δωρεάν μέσα από την ιστοσελίδα της Συνάντησης diadiktiaki-aegeantheatre.gr

32 χρόνια με το δικό της κοινό η Θεατρική Ομάδα Λέρου

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου αύριο, στις 20.00, συμμετέχει με το έργο «ΑΛΚΗΣΤΗ, ο αιώνιος θάνατος της ανάστασης» του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σπύρου Συρόπουλου, που είχε παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2019 στο θεατράκι της Θ.Ο.Λ..

Όπως είπε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος και σκηνοθέτης της Θ.Ο.Λ., Λευτέρης Διαμαντάρας, «οι περισσότερες παραστάσεις που θα δούμε έχουν βιντεοσκοπηθεί την στιγμή που ανέβηκαν, κάποιες άλλες, όπως από θεατρικές ομάδες της γειτονικής Πάτμου, ανεβαίνουν για πρώτη φορά».

Αναφερόμενος στη Θ.Ο.Λ. ο κ. Διαμαντάρας τόνισε πως φέτος κλείνει 32 χρόνια ζωής, με 46 παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής και 21 της παιδικής. «Κατορθώσαμε να διαμορφώσουμε ένα θεατρικό κοινό στο νησί που μας ακολουθεί παντού, οι δε παραστάσεις μας ανεβαίνουν καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα