20 μπάντες/καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος στο Music Showcase Greece

16:49 23/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 22-25 Νοεμβρίου, το Music Showcase Greece συστήνει την Ελλάδα στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία, και το δυναμικό της έρχεται για να κλέψει τις εντυπώσεις!

Μετά από πλήθος αιτήσεων που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καλλιτεχνικό επίπεδο που εκτόξευσε τον ανταγωνισμό και συμμετοχές διαφορετικών μουσικών ειδών που έδωσαν χρώμα στο 1ο Music Showcase της Ελλάδας,

οι 20 μπάντες/καλλιτέχνες καθώς και οι 5 αναπληρωματικές που θα συστηθούν στο διεθνές μουσικό ακροατήριο, επιλέχθηκαν.

Τι είναι όμως το 1o Music Showcase Greece;

Το 1o Music Showcase Greece έρχεται από τις 22 μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου 2018 και βοηθά καλλιτέχνες να ανέβουν στις ιστορικότερες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και να συστηθούν σε διεθνείς παραγωγούς,συντονιστές και καλλιτεχνικούς διευθυντές των μεγαλύτερων φεστιβάλ του πλανήτη.

Ένα μουσικό marketplace τεσσάρων ημερών και κάτι παραπάνω από ένα απλό φεστιβάλ που σκοπεύει στο να διασκεδάσει το κοινό, το #MSG1 έρχεται για να αναδείξει νέα μουσικά ταλέντα, να δημιουργήσει συνεργασίες για διεθνή φεστιβάλ και να φέρει κοντά ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος. Τη μουσική. Μέσα από παράλληλες δράσεις, όπως μουσικά workshops με αναγνωρισμένους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας, συναντήσεις b2b για τη δημιουργία συνεργασιών, συνέδρια και πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη, το #MSG1 φέρνει τον διεθνή παλμό της μουσικής στην Ελλάδα.

Το #MSG1:Διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και ΑθλητισμούΔιεξάγεται σε συνεργασία µε τον ∆ήµο ΘεσσαλονίκηςΔιεξάγεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισµού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το ∆ίκτυο Πολιτισµού ∆ήµου Αθηναίων Athens Culture Net, µε ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος, το Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες της διοργάνωσης θα είναι ελεύθερη,στοχεύοντας στο να αναδείξει τη σύγχρονη, ελληνική μουσική σκηνή μέσα από ένα πολιτιστικό γεγονός με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και πολιτισμικά οφέλη.

Η κριτική επιτροπή αξιολόγησε όλες τις συμμετοχές με βάση τα παρακάτω κριτήρια: Δισκογραφία, σκηνική παρουσία, τεχνική κατάρτιση, αυθεντικότητα (μουσική – στίχοι), καινοτομία (στον ήχο, στην σκηνική παρουσία, στον πειραματισμό, στη μίξη ειδών μουσικής), βιογραφικό (συμμετοχές σε φεστιβάλ, συναυλίες, openings) και εξωστρέφεια μπάντας.

Τα ονόματα που αυτό το Νοέμβριο θα ανέβουν στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, θα συστηθούν σε διεθνείς παραγωγούς, συντονιστές και καλλιτεχνικούς διευθυντές διαφόρων φεστιβάλ του πλανήτη, είναι με αλφαβητική σειρά τα παρακάτω:

Όνομα μπάντας (με αλφαβητική σειρά) Είδος Μουσικής

1Angelika DuskRock, Indie2BaildsaBalkan Gypsy Punk3Cheek by JowlFunk rock4Daphne and the FuzzIndie Pop5Inner SailElectronic, alternative6lotaphiElectronic7Koza MostraBalkan – Ska – Punk8L.O.U.D.Indie Rock9Loxandra EnsembleWorld music10Magnanimus TrioModal jazz11Mary’s Flower SuperheadIndie rock, post punk12M.A.T.E.Electronic13Reggetiko ProjectFolk fusion14Someone who isn’t meSynth Electro Pop15StringlessA capella /vocal group/ world music16Wolfy Funk ProjectFunk, Soul, Hip Hop, Jazz17Yako TrioJazz18Πολυφωνικό σχήμα «Διώνη»Folk19ΗλιοδρόμιοWorld music20Μίμης ΝικολόπουλοςWorld music

Αναπληρωματικοί

Όνομα μπάντας (με σειρά προτεραιότητας) Είδος Μουσικής

1Paulus QuintetJazz2Colour for a RebelElectronic / Pop3Least ConcernAlternative Rock4ΡέπλικαAlternative5Θανάσης ΚαραμίντζιοςTango, waltz, θεατρική μουσική

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα