Βραβείο για εκπομπή της ΕΡΤ Τρίπολης

19:21 13/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κορυφαία διάκριση για την ΕΡΤ Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Σταύρο Ζορμπαλά.

Στο πλαίσιο του θεσμού των δημοσιογραφικών βραβείων, του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, το ειδικό αφιέρωμα για τα 86 χρόνια ιστορίας του Αστέρα Τρίπολης, που έπαιξε στην ΕΡΤ Τρίπολης και στην Φωνή της Ελλάδας, απέσπασε τιμητικό έπαινο, μετά από κρίση και επιλογή της ανεξάρτητης επιτροπής, όπως προβλέπεται απ’ το καταστατικό του Συνδέσμου.

Η τελετή απονομής των βραβείων, έγινε σήμερα το

πρωί, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, στην Αθήνα, σε μία όμορφη, λιτή, συναισθηματική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε χώρο με πολλούς…συμβολισμούς.

Η εκπομπή της ΕΡΤ Τρίπολης, που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Σταύρος Ζορμπαλάς, βραβεύθηκε στην κατηγορία «ραδιόφωνο».

Σκοπός του θεσμού, είναι να δίνεται κίνητρο στους αθλητικούς συντάκτες και στους φωτορεπόρτερ, προκειμένου να αναδεικνύεται η εργασία τους και να αναβαθμίζεται το επίπεδο της δουλειάς και ο ρόλος της αθλητικής δημοσιογραφίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τίτλος του επάθλου για την ΕΡΤ Τρίπολης και τον Σταύρο Ζορμπαλά: έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Πάνος Γεραμάνης».

Στην εκδήλωση απονομής της βραβείων, που έχουν θεσμοθετηθεί, εδώ και 19 χρόνια, παρευρέθηκε η Συντονίστρια της ΕΡΤ Τρίπολης, κ. Δέσποινα Αρσένη, καθώς και εκπρόσωπος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.

Στον σύντομπ χαιρετισμό του, ο Σταύρος Ζορμπαλάς, ευχαρίστησε την ΕΡΤ, την ΕΡΤ Τρίπολης, την Φωνή της Ελλάδας, το δ.σ. του ΠΣΑΤ, την Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων, τους συναδέλφους που τον πρότειναν, τους συναδέλφους του στην ΕΡΤ Τρίπολης και όλους όσους στήριξαν και ενίσχυσαν την προσπάθειά του.

«Σε μία εποχή που πρωταγωνιστούν οι ψευδείς και κατασκευασμένες ειδήσεις, σε μία εποχή παραπλανητικών και χειραγωγούμενων δημοσιευμάτων, που λειτουργούν ως εργαλεία προπαγάνδας και προώθησης συμφερόντων, σε μία εποχή απαξίωσης του χώρου, η ΕΡΤ μου εξασφαλίζει τη δυνατότητα, ανεμπόδιστα να εργαστώ και να ασχοληθώ και με ύλη εκτός τρέχουσας ειδησεογραφίας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, με το αφιέρωμα για τα 86 χρόνια του Αστέρα Τρίπολης (…)», δήλωσε με έμφαση, ο τιμώμενος δημοσιογράφος, απ’ το αναλόγιο της εκδήλωσης.

Στην γιορτή των αθλητικών συντακτών, παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γ. Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Καπράλος, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, η πρώην Υπουργός, κ. Πετραλιά, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, κ. Στράτος, εκπρόσωποι δημοσιογραφικών ενώσεων και Ταμείων, εκπρόσωποι της Δημοσιογραφικής Ομοσπονδίας, δημοσιογράφοι (εν ενεργεία και συνταξιούχοι), φοιτητές σχολών δημοσιογραφίας και αρκετοί συγγενείς των βραβευθέντων.

Τα δημοσιογραφικά βραβεία, είναι μία σπουδαία ιδέα του παλαίμαχου δημοσιογράφου Μανώλη Σαριδάκη, ο οποίος και τιμήθηκε στην σημερινή γιορτή.

Ο ΠΣΑΤ, έδωσε αναμνηστικές πλακέτες σε συγγενικά πρόσωπα, δημοσιογράφων που έφυγαν απ’ τη ζωή ( Κώστας Αριδάκης, Θεόδωρος Νικολαίδης, Νίκος Σωτηρίου, Χάρης Παπαγεωργίου και Λάζαρος Πατσουράκος).

Τιμητική διάκριση απέσπασε και η Βάσω Μώραλη, για την πολυετή προσφορά της στην αθλητική δημοσιογραφία, όπως επίσης και η εφημερίδα «Πατρίς» του Ηρακλείου, για την συμβολή της στην αθλητική ενημέρωση της Περιφέρειας

Δημοσιογραφικά βραβεία, εκτός του Σταύρου Ζορμπαλά, πήραν και οι Κώστας Κοφινάς, Γιώργος Περπερίδης-Ηλίας Καλλονάς, Γιώργος Μιμίκος, Βασίλης Τεμπέλης (για έντυπο Τύπο-Ιστοσελίδες), Βαγγέλης Ιωάννου, Τάσος Πακλατζής, Μανώλης Βογιατζάκης (για τηλεόραση), συντακτική ομάδα μπάσκετ του Gazzeta.gr (Web. TV), Πάρης Σαρρηκώστας (για φωτογραφία).

Έυφημος Μνεία, αποδόθηκε στον Θανάση Κοντογιάννη και στον Γιάννη Φάκαρο.

Ειδικό έπαινο πήρε ο Σταύρος Μαρκουλάκης, ενώ ειδικό (επ’ αμοιβή) βραβείο, για θέμα που δεν έχει σχέση με ποδόσφαιρο και μπάσκετ, πήρε η Σπυριδούλα Σπανέα.

Τιμητικές διακρίσεις απέσπασαν και όσοι δημοσιογράφοι έγραψαν βιβλία (Δ. Δραγώγιας, Πέτρος Λινάρδος, Ελένη Παπαθανασίου, Σταύρος Πετρακόπουλος, Μένιος Σακελλαρόπουλος, Βασίλης Σκουντής, Τάσσος Σταθόπουλος, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Γιάννης Φιλέρης, Κώστας Χαλέμος, Φώντας Χήτας).

Δόθηκαν επίσης και έπαινοι στα παιδιά δημοσιογράφων του ΠΣΑΤ, που εισήχθησαν σε ανώτατες πανεπιστημιακές σχολές.

Ανάμεσά τους και οι Τάσος και Κώστας Γαλανόπουλος, δίδυμοι γιοί, του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Τρίπολης, Γιάννη Γαλανόπουλου.

φωτό: ερτ τρίπολης

Keywords
Τυχαία Θέματα