13η Εθελοντική Αιμοδοσία στις 16 Οκτωβρίου στην Καλαμαριά

13:26 7/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Δύο Φύλων, συνεχίζοντας να αγωνίζεται για την ενίσχυση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας και στο πλαίσιο της προσπάθειας κοινωνικής προσφοράς, πραγματοποιεί όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την 13η εθελοντική αιμοδοσία, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου.

Κινητή μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

θα βρίσκεται στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου) από τις 9.00 το πρωί έως τις 13.30 και όσοι πολίτες επιθυμούν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια μπορούν να προσέρχονται εκείνη την ημέρα, προκειμένου να προσφέρουν αίμα, σώζοντας ζωές.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η αύξηση των αποθεμάτων τράπεζας αίματος της υπηρεσίας, και ταυτόχρονα η ανάπτυξη ενός πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος, στο κοινωνικό περιβάλλον των δημοτών εκείνων, που θα συμμετέχουν και θα προσφέρουν αίμα, ώστε να αντιμετωπίζονται οι έκτακτες ανάγκες.

Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται και το παράρτημα Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, για ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών Δωρητών Οργάνων.

Οι πολίτες και φορείς που θα σπεύσουν να δώσουν ένα «φιλί ζωής» σε αυτούς που θα το χρειαστούν με τη σπουδαία και ανιδιοτελή προσφορά τους, θα αποδείξουν έμπρακτα την πίστη τους στην ισχυρή δύναμη της κοινωνικής ευαισθησίας σε αυτή την προσπάθεια ύψιστης προσφοράς και απαράμιλλης ηθικής ικανοποίησης.

Τα αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης για τον άνθρωπο, θα γίνουν για μια ακόμη φορά φανερά στην Καλαμαριά, μέσα από τη 13η αυτή εθελοντική αιμοδοσία, μεταφέροντας το μήνυμα “ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα