Ζουράρις: Απαράδεκτη η υποδοχή των απρόσεκτων στρατιωτικών
Απαράδεκτα υπερβολική χαρακτήρισε την τελετή υποδοχής των επί 167 ημέρες φυλακισμένων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης ο αντιπρόεδρος της Βουλής Κώστας Ζουράρις, κάνοντας λόγο για «βίπερ Νόρα” απώλεια του μέτρου και για αβλεψία των δύο στρατιωτικών.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών”: «Ξαναχάσαμε το μέτρο, εμείς οι ιδρυτές του μέτρου. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός (Αμυνας), δύο υφυπουργοί (Εξωτερικών), ο αρχηγός του Στρατού, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το τιμητικό άγημα του Στρατού, όλοι και όλα να αποδίδουν τιμές στους δύο στρατιωτικούς μας που έκαναν απλώς το οπλιτικό τους καθήκον, αυτό που επιβάλλει η οπλιτική παράδοση του γένους τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα μ’ αυτή, οι οπλίτες μας οφείλουν να μπορούν και όταν παύουν να μπορούν.
Δηλαδή, αυτή η “βίπερ Νόρα” απώλεια του μέτρου τι ακριβώς ετίμησε; Την αβλεψία των δύο στρατιωτικών μας; Την απροσεξία τους; Ακόμα και την ατυχία τους ίσως;
Δηλαδή, τι τιμές θα τους είχαμε απονείμει αν είχαν απελευθερώσει τα Κατεχόμενα;… Εμεινε καμία τιμή;
Μέτρο μέτρο, το χάσανε όλοι τους το μέτρο. Βεβαίως, η υποδοχή έπρεπε να είναι τρυφερή, χαρούμενη, συγκινημένη, χωρίς βεβαίως τα “δάκρυα” του πρωθυπουργικού αεροπλάνου».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ελλήνων και Ευρωπαίων για τη στάση που κράτησε η Τουρκία και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Ερντογάν εξαιτίας της απελευθερωτικής απόφασης, ο κ. Ζουράρις αντιδρά επίσης λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν να λέμε “μπράβο” για την άρση μιας παράλογης και παρανόμου πράξεως, όπως η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».
Οσο για το πότε αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο στρατιωτικοί, τόνισε: «Ο Ερντογάν απέδειξε για μία ακόμη φορά, μέσα στην αυθαιρεσία της τουρκίλας του, το υψηλό πολιτικό του διαμέτρημα, όταν ξαφνικά -σε μια έκρηξη τουρκικού πολιτισμού!- μας έδωσε τους δύο στρατιωτικούς μας κατά την αγρυπνία και τον όρθρο της Παναγιάς μας. Chapeau!».
The post Ζουράρις: Απαράδεκτη η υποδοχή των απρόσεκτων στρατιωτικών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Φοβερό: Νέο θαύμα του γέροντα Παϊσίου στις Σέρρες
- Σε κατάσταση σοκ η μητέρα του Νίκου Μουστάκα, Φιλοπάππου: Πήγε στα βράχια και φώναζε…
- ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!!!To ανέκδοτο της ημέρας από Παπαδημούλη
- Οι πολιτικές εφημερίδες 18/8/2018
- To γνωρίζατε; ΓΑΛΠΟ, Milbona, LIDL: Ποια αγαπημένη γαλακτοβιομηχανία τα παράγει και τα πληρώνετε μισά
- ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ στραμμένα τώρα στην Θράκη...
- Οι αθλητικές εφημερίδες 18/8/2018
- Πότε αρχίζουν τα σχολεία και τι ώρα χτυπάει το πρώτο κουδούνι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Aixmi
- Τελευταία Νέα Aixmi
- Ζουράρις: Απαράδεκτη η υποδοχή των απρόσεκτων στρατιωτικών
- Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παραπολιτικά”
- Η πρώτη σελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών” το σαββατοκύριακο
- Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο”
- Στις Κυκλάδες οι μικρές αποδράσεις της Άννας Βίσση
- «Χωρίς ντροπή” ποζάρει η Κόνι Μεταξά
- Πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές
- Μαίνεται η πικρή δικαστική διαμάχη Τζολί-Πιτ για την κηδεμονία
- Ο Ολυμπιακός αύξησε τη διαφορά για την Ελλάδα
- Οι τρεις υποψήφιοι για διάδοχοι του Κριστιάνο Ρονάλντο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΣΤΗ ΝΔ!
- Ο καιρός του Σαββάτου – Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι
- Συμφωνία με την Ελλάδα για το μεταναστευτικό ανακοίνωσε το Βερολίνο – Πώς και πού δεσμεύονται οι δύο χώρες
- Λευκάδα: Η Παράκληση και η Λιτανεία του Αγίου Γερασίμου στα Ασπρογερακάτα (ΦΩΤΟ)
- Ανατριχιαστικό θαύμα του Τιμίου Σταυρού: Πώς σώθηκε παιδάκι με υδροκεφαλία
- To γνωρίζατε; ΓΑΛΠΟ, Milbona, LIDL: Ποια αγαπημένη γαλακτοβιομηχανία τα παράγει και τα πληρώνετε μισά
- Στους 29.436 οι πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας- Ξεπέρασαν το όριο στις νησιωτικές δομές