Υπόθεση Λεμπιδάκη: Αναζητούνται κι άλλοι εμπλεκόμενοι – Ο Ρώσος, ο φιλόσοφος, ο Άκης

13:06 6/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Άλλα οκτώ πρόσωπα ενδέχεται να συνδέονται και να συμμετείχαν στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από τη δικογραφία, τις καταθέσεις, τις έρευνες και τις μαρτυρίες.

Ο «φιλόσοφος», ο «Γιάννης ο Ρώσος», ο ανώνυμος συμπατριώτης του, ο «Άκης» είναι τέσσερα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται σύμφωνα με όσα είπαν στις καταθέσεις τους οι συλληφθέντες και ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί ενώ φέρεται να είχαν πολύ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση.

Σχετικά με τον «Ρώσο», υπάρχουν αναφορές σε καταθέσεις δύο συλληφθέντων στο πρόσωπό του: «Στην απαγωγή

δεν μπήκα από την αρχή αλλά δεκαπέντε με είκοσι ημέρες μετά. Τότε ένας γνωστός μου ρωσικής καταγωγής με το όνομα “Γιάννης” που είχε δουλέψει σε εμένα στο παρελθόν ως εργάτης με προσέγγισε λέγοντας μου ότι μπορώ να κάνω μια δουλειά για κάποιον φίλο του Ρώσο και να βγάλω χρήματα. Εγώ δελεάστηκα από την πρόταση και δέχτηκα. Κάποιο βράδυ ήρθε στο σπίτι μου ο “Γιάννης ο Ρώσος” με ένα άτομο πιθανόν από τη Ρωσία και μου προσέφερε 100.000 ευρώ για να προσέχω τον Λεμπιδάκη» ανέφερε ο 45χρονος επιχειρηματίας.

Επιπλέον, ο 46χρονος αγρότης από το Ρέθυμνο αναφέρει ότι περίπου είκοσι ημέρες μετά την απαγωγή τον πλησίασε ένας γνωστός του με το όνομα Γιάννης, για τον οποίο εκτιμά ότι είναι Ρώσος, και του πρότεινε να πάει να δώσει φαγητό σε κάποιον που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα και τελικά ήταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Επίσης, για τον άνδρα με το ψευδώνυμο «φιλόσοφος», μιλά ο 40χρονος Γ.Β. από τη Θεσσαλονίκη: «Την πρώτη φορά που είδα τον Λεμπιδάκη ρώτησε “είναι κανείς εδω;”. Του απάντησα “εγώ” και με ρώτησε αν είμαι καινούργιος. Τότε μου είπε αν έχει φύγει ο “φιλόσοφος”. Όπως μου είπαν “φιλόσοφος” ήταν ο προηγούμενος φύλακας και το παρατσούκλι το είχε βγάλει ο ίδιος ο Λεμπιδάκης».

Στον «Άκη» αναφέρεται ο ιδιοκτήτης της μάνδρας τονίζοντας ότι το διάστημα που κρυβόταν στη σοφίτα της επιχείρησης του ο Λεμπιδάκης, ήρθε δύο φορές και ζήτησε να συνομιλήσει με τον 54χρονο επιχειρηματία που είχαν απαγάγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα