Υεμένη: Aεροπορικός βομβαρδισμός σε κηδεία – Τουλάχιστον 155 νεκροί (BINTEO-ΕΙΚΟΝΕΣ)

23:51 8/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Περισσότεροι από 155 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 534 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών, που αποδίδονται στον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό, κατά πλήθους που είχε συγκεντρωθεί σε επικήδεια τελετή στη Σαναά, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας της υπό τη διοίκηση των σιιτών ανταρτών Χούτι πρωτεύουσας της Υεμένης.

#Breaking VIDEO: Watch

2nd of 4 Saudi airstrikes that attacked funeral hall in #Yemen capital #Sanaa today killing/injuring 700+ civilians. pic.twitter.com/T5pFxmMmm0

Yemen Post Newspaper (@YemenPostNews) October 8, 2016

Από την πλευρά του ο αραβικός συνασπισμός διέψευσε με ανακοίνωσή του ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά, προσθέτοντας ότι η προέλευση του βομβαρδισμού πρέπει να αναζητηθεί αλλού.

#Breaking Pics Rescuers ATTACKED: 320 civilians killed & injured by Saudi airstrike attack on funeral hall in #Yemen capital #Sanaa. pic.twitter.com/Ao1vLxqyGo

Yemen Post Newspaper (@YemenPostNews) October 8, 2016

«Ο απολογισμός είναι πολύ βαρύς: περισσότεροι από 520 τραυματίες και περισσότεροι από 100 μάρτυρες», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στο τηλεοπτικό δίκτυο των Χούτι Al-Masirah, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί «αφού υπάρχουν πολλά απανθρακωμένα μη αναγνωρισμένα λείψανα στον τόπο της επίθεσης, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων».

#Breaking DEADLIEST Day: 155+ civilians killed & 320 injured by Saudi airstrikes on Funeral Hall in #Yemen capital #Sanaa. pic.twitter.com/M2NW0WV3bp

Yemen Post Newspaper (@YemenPostNews) October 8, 2016

Τα αεροπορικά πλήγματα είχαν ως στόχο δημόσια αίθουσα όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του πατέρα του υπουργού Εσωτερικών της διοίκησης των Χούτι.

Ανάμεσά τους πολλά στελέχη του σιιτικού ανταρτικού κινήματος της Υεμένης που κατέλαβε την πρωτεύουσα Σαναά εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια και κατά του οποίου μάχεται ο αραβικός συνασπισμός, σύμμαχος της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα