Ξυδάκης: Τακτική υποχώρηση το γ’ μνημόνιο – Το υπογράψαμε σε κατάσταση υπό εκβιασμό

13:37 15/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο τακτική υποχώρηση όπως συμβαίνει τα τελευταία 200 χρόνια στο ελληνικό κράτος τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ το υπέγραψε σε μια κατάσταση υπό εκβιασμό και με κλειστές τράπεζες.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση ο κ. Ξυδάκης είπε ότι «δεν μπορεί να πηγαίνεις σε μια διαπραγμάτευση με τα χέρια κάτω όπως συμβαίνει από την αρχή της κρίσης» καθώς και ό,τι σε αφορά το τρίτο μνημόνιο σχολιάζει ότι «ως ένα βαθμό αυτό συνέβη και στο τρίτο Μνημόνιο καθώς όταν είσαι με το πιστόλι στον κρόταφο υπογράφεις πράγματα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από το έργο της κυβέρνησης «γιατί η προσδοκία μας είναι να είμαστε διαρκώς καλύτεροι. Έχουμε κάνει βήματα αλλά θα επιθυμούσα περισσότερα, είναι πολύ δύσκολο το διεθνές περιβάλλον και της διεθνής επιτροπείας».

Κληθείς να εκτιμήσει πότε θα κλείσει η αξιολόγηση είπε ότι «μπορεί στις 20 Μαρτίου να έχουμε μια εντυπωσιακή μεταστροφή, μπορεί να χρειστούν άλλες 10 ή 20 ημέρες, δεν μπορώ να κάνω ακριβή εκτίμηση».

Αναφερόμενος στα μέτρα είπε ότι «η κυβέρνηση δεν φαντάζομαι ότι θα φέρει στη Βουλή μέτρα που δεν τα πιστεύει» καθώς και ότι «το τρίτο Μνημόνιο δεν το φέραμε, μας επιβλήθηκε».

Σχολιάζοντας το αίτημα των εκλογών είπε ότι «οι εκλογές δεν είναι ένα φάρμακο που θα θεραπεύσει την κρίση».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τις δηλώσεις Κατρούγκαλου είπε ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε Τούρκους πολίτες που ψηφίζουν» καθώς και ότι «η γειτνίαση μας βάζει σε άλλο συσχετισμό, πρέπει να είμαστε αμετακίνητοι στην υπεράσπιση των κεκτημένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα