Βρούτσης: Να αποσυρθούν τα «ευθέως παράνομα» ειδοποιητήρια για εισφορές

10:44 16/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει άμεσα τα «ευθέως παράνομα» ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές 1,4 εκατομμυρίων ελεύθερων επαγγελματιών, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βρούτσης κατήγγειλε εκ νέου πως οι εισφορές βασίζονται στα εισοδήματα του 2015 κι όχι του 2016, και συνεπώς παραβιάζουν πλήρως τον νόμο Κατρούγκαλου. Προσέθεσε αιχμηρά πως τα ειδοποιητήρια εστάλησαν χθες το βράδυ, αφότου είχαν κλείσει τα φύλλα των εφημερίδων.

Τόνισε δε πως ο υπολογισμός των εισφορών

με βάση τα εισοδήματα του 2015 καθιστά πλασματικό τον προϋπολογισμό του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς τα έσοδά του υπολογίζονται με αναχρονιστικά στοιχεία.

Ο κ. Βρούτσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της αγοράς εργασίας, με αφορμή τη δημοσίευση των συγκεντρωτικών στοιχείων της ΕΡΓΑΝΗΣ για το 2017, που καταδεικνύουν ότι περισσότερες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα ήταν για μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

The post Βρούτσης: Να αποσυρθούν τα «ευθέως παράνομα» ειδοποιητήρια για εισφορές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα