«Βράζει» ο Σαμαράς για Μανιτάκη – Το τηλεφώνημα με Κουβέλη

20:29 6/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Προσπάθεια να ρίξουν τους τόνους, που χθες βράδυ ανέβηκαν ψηλά μεταξύ Στουρνάρα και Μανιτάκη, καταβάλλουν ο πρωθυπουργός και ο Φώτης Κουβέλης.

Το πρωί μίλησαν τηλεφωνικά και επιχείρησαν να βάλουν το νερό σε ένα αυλάκι. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με τον υπουργό Διοικητικής Μεραρρύθμισης

και πως το σχέδιο που θα παρουσιαστεί στην τρόικα για τους δημόσιους υπαλλήλους θα είναι το δικό του.

Πρόσθεσε, όμως, με νόημα ότι τη διαπράγματευση θα κάνει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Η «παρουσίαση» αυτή ικανοποίησε τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος χθες τη νύχτα έγινε κοινωνός διαρροών που μιλούσαν για οργή Σαμαρά και επικείμενη αντικατάσταση του Μανιτάκη.

Η αλήθεια, όμως, πίσω από την επίσημη ενημέρωση είναι πως υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τους χειρισμούς του υπουργού. Και ο πρωθυπουργός θα τον είχε αντικαταστήσει αν δεν ήξερε ότι τον στηρίζει απολύτως ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ.

Με αυτό το δεδομένο θα γίνει προσπάθεια να δεχτεί η τρόικα αναβολή των τελικών αποφάσεων για το δημόσιο.

Θα συναινέσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών;
Πολύ δύσκολα, καθώς η αίσθηση που έχουν αποκομίσει είναι πως τους κοροϊδεύουμε, επειδή κανείς δεν αναλαμβάνει το κόστος να διώξει ούτε έναν από το δημόσιο.

Ούτε ένα, αποδεδειγμένα κλέφτη ή κοπανατζή.

«Κρυβόσαστε πίσω από τα πειθαρχικά συμβούλια, που δεν συνεδριάζουν και δεν παίρνουν καμιά απόφαση», λένε όλο και συχνότερα οι τροϊκανοί. «Δε θέλετε να διώξετε κανέναν γιατί τους έχετε διορίσει οι ίδιοι. Δεν απομακρύνετε ούτε τις «σκαστές» περιπτώσεις και στη θέση τους να προσλάβετε άξιους ανθρώπους μέσω ΑΣΕΠ»…

Keywords
Τυχαία Θέματα