Βίζερ: Κλείστε τώρα την αξιολόγηση (ΒΙΝΤΕΟ)

13:25 9/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Μήνυμα «κλείστε τώρα την αξιολόγηση” στέλνει στην ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τομας Βίζερ σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Capital.gr.

Ο. κ Βίζερ δεν σταματά να επαναλαμβάνει πόσο σημαντική είναι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τις επενδύσεις η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Όταν η ελληνική κυβέρνηση ζητάει τα χρήματα των επενδυτών, λέει, πρέπει και αυτοί να

είναι σίγουροι ότι επενδύουν σε κάτι σταθερό. «Αυτό μπορεί να προσφέρει η γρήγορη ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης. Την αίσθηση της σταθερότητας”.

Υπάρχει βέβαια και ένας ακόμη πολύ σοβαρός λόγος που πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση. Γιατί «θα ανοίξει την πόρτα της εξόδου από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018«, λέει ο κ. Βίζερ που πιστεύει πως είναι εφικτή η καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα και η επιστροφή στις αγορές, έστω και αν ακόμα τα επιτόκια είναι υψηλά.

«Όσο θα αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη τα επιτόκια θα πέφτουν» σημειώνει ο Wieser ενώ την έξοδο από το μνημόνιο θα ακολουθήσει η αυστηρή επιτήρηση αλλά και η συζήτηση των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους. «Υπάρχουν ισχυρές δεσμεύσεις γι΄ αυτό”, λέει στο Capital.gr διευκρινίζοντας ότι «υπάρχουν και γραπτές δεσμεύσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα