Βίζερ: Χωρίς χρηματοδότηση από το ΔΝΤ η συμφωνία για την Ελλάδα

10:15 8/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Με δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten, ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα: «Θα συμφωνήσουμε στις 15 Ιουνίου με την πιθανότητα να φτάνει το 95%» επεσήμανε

ο κ. Βίζερ.

Όπως σημείωσε αναφερόμενος στη λύση που θα προκρίνουν «το ΔΝΤ θα συμφωνήσει να παραμείνει στο πρόγραμμα αλλά θα πει ότι δεν θα κάνει καμία πληρωμή μέχρι να υπάρξει συμφωνία σε μια κοινή έκθεση βιωσιμότητας του χρέους. Το ΔΝΤ θα παραμείνει όχι όμως με χρήματα«.

«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως τον Ιούλιο φρέσκο ​​χρήμα από το σημερινό τρίτο πακέτο διάσωσης για την αποπληρωμή των παλαιών χρεών. To Eurogroup δεν ήταν ακόμη σε θέση να συμφωνήσει σχετικά με την αποδέσμευση περαιτέρω δανείων έκτακτης ανάγκης στα μέσα Μαΐου και ανέβαλε την απόφαση για την επόμενη συνεδρίαση στις 15 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο. Κρίσιμο σημείο είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ, την οποία θέλει η Γερμανία κυρίως, αλλά αφήνει ανοικτό το Ταμείο» επεσήμανε ο κ. Βίζερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα