Βενιζέλος: Πάμε ολοταχώς για τρίτο μνημόνιο

20:56 28/3/2015 - Πηγή: Aixmi

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», προβλέπει ότι «οδεύουμε ολοταχώς προς τρίτο Μνημόνιο», υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση υπέστη συντριπτική ήττα στις διαπραγματεύσεις και την κατηγορεί ότι κρύβει τη σύμβαση παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος, επειδή – όπως λέει- δεν θέλει να φανεί ότι υπέγραψε το ίδιο κείμενο με την προηγούμενη κυβέρνηση και, κυρίως, δεν θέλει να φανεί ότι τις πήραν

μέσα από τα χέρια τα 11 δισ. του αποθεματικού του ΤΧΣ.

«Χάσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα και τον θετικό ρυθμό ανάπτυξης, έχουμε υστέρηση εσόδων και διαρροή καταθέσεων. Επενδυτική ακινησία και αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Άρα οδεύουμε ολοταχώς προς Μνημόνιο 3, χωρίς να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα οξύτατα τρέχοντα προβλήματα ρευστότητας. Και όλα αυτά εν έτει 2015. Φανταστείτε να ακολουθούσαμε αυτή την πολιτική το 2010, 2011, 2012, 2013, τι θα είχε συμβεί» .

Σε ερώτηση για το αν φοβάται χρεοκοπία ή Grexit, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «ούτε διεθνές πιστωτικό γεγονός με τη νομική έννοια του όρου θα μας αφήσουν να υποστούμε, ούτε Grexit θα γίνει. Η χώρα δυστυχώς σέρνεται και υποβαθμίζεται εντός ευρώ, την ώρα που ήταν έτοιμη να βγει στην επιφάνεια και να περάσει στη συνέχεια στην ομαλότητα».

Σχολιάζοντας, τέλος, την κυβερνητική πρωτοβουλία για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο, ο κ. Βενιζέλος, απαντά: «Την περιμένουμε με χαρά. Ως διαρκή επιτροπή για να εξετάσει και το τι κάνει τώρα η κυβέρνηση και το πώς θα πάμε δυστυχώς στο μνημόνιο 3. Αλλά θα αρχίσουμε από τα αίτια της κρίσης και από την περίοδο 2004 – 2009, όχι από το 2010. Οι συμφωνίες ασυλίας που συνήψε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια πλευρά της ελληνικής Δεξιάς, δεν θα επιβιώσουν στην Βουλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα