Τζανακόπουλος: Νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας θα απαντηθεί

10:42 16/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα μετά τον διεμβολισμό του σκάφους του λιμενικού στα Ίμια από τουρκική ακταιωρό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως «νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας θα απαντηθεί, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Έφτασαν στα όρια της κόκκινης γραμμής, αν δεν τα ξεπέρασαν, όπως είπε και ο κ. Καμμένος. Δεν αντιδράσαμε ακαριαία, αντιδράσαμε με ψυχραιμία» σημείωσε επίσης, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι

να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όχι να εντείνουμε την κρίση. Νομίζω ότι το μήνυμα έχει παραληφθεί από την Τουρκία, προκαλεί ελεγχόμενες κρίσεις για να στείλει μήνυμα στους εταίρους της καθώς αντιμετωπίζει την κινητικότητα των Κούρδων στα σύνορα της. Το κουρδικό ζήτημα επικαθορίζει την τουρκική πολιτική».

Επέμεινε ότι δεν υπήρξε καμία υποχωρητικότητα από ελληνικής πλευράς και επανέλαβε τη δήλωση του Νίκου Κοτζιά ότι η ελληνική πλευρά θα κινηθεί νομικά για την αποζημίωση της ζημιάς στο σκάφος του λιμενικού.

«Δεν ήταν επιβεβλημένη η επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη για το θέμα των Ιμίων, δεν είναι τόσο σοβαρή η κρίση» υποστήριξε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση της ΝΔ για σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Με αφορμή τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά σε Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Παπαγγελλόπουλο και δικαστικούς λειτουργούς για την υπόθεση της Novartis ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. «Είχα την ατυχία να διαβάσω τη μήνυση του κ. Σαμαρά, είναι κατάπτυστο κείμενο, είναι προσπάθεια χειραγώγησης, τρομοκράτησης της ελληνικής δικαιοσύνης, κάνει σαφείς υποδείξεις στους δικαστικούς λειτουργούς» είπε. «Ανήκει σε πολιτικό παρακλάδι που γνωρίζει καλά από παρακράτος» τόνισε.

Όπως δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για συμμορία. «Συμμορίτες έχουμε να μας πουν από τον Εμφύλιο, αυτό δείχνει το άγχος και τον πανικό του ο κ. Σαμαρά» σχολίασε.

Όσον αφορά στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια για την ονομασία επεσήμανε ότι ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία είναι δεδομένος. «Είναι λανθασμένη η άποψη της απάλειψης του όρου «Μακεδονία», θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αδιάλλακτη στάση από τους εταίρους μας, θα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί στους εταίρους μας» και υπογράμμισε πως «οι διαπραγματεύσεις έχουν δυναμική, προϋπόθεση είναι η αλλαγή των αλυτρωτιστικών αναφορών στο σύνταγμα».

The post Τζανακόπουλος: Νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας θα απαντηθεί appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα