Τζανακόπουλος: Αν το ΔΝΤ δεν συμετέχει για ποιο λόγο να εφαρμόσουμε μέτρα που αυτό ζητά

00:15 28/4/2017 - Πηγή: Aixmi

«Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, δεν έχει κανένα νόημα να εφαρμόσουμε τα μέτρα που εκείνο ζήτησε» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε ότι «κανείς στην Ευρώπη δεν ζητεί αυτά τα μέτρα».

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1 ο κ.Τζανακόπουλος τόνισε ότι: «Τα μέτρα θα ψηφιστούν, αλλά δεν θα εφαρμοστούν εφόσον δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους ψηφίστηκαν».
Σημείωσε δε ότι δεν

θα υπάρχουν συνέπειες από τη μη εφαρμογή των μέτρων που ζητεί το ΔΝΤ, εφόσον το Ταμείο δεν μείνει στο πρόγραμμα.

«Μέτρα μετά από τη λήξη του προγράμματος το 2019 δεν θα εφαρμοστούν, εφόσον δεν προσδιοριστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος», επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα μέτρα όπως, μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης και αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσω της μείωσης του αφορολόγητου έχουν συνέπειες, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ωστόσο: «Θα υπάρξουν αντίμετρα, όπως είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ χαμηλού φορολογικού συντελεστή αύξηση κοινωνικών δαπανών σε υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Θα υπάρξει μια ισορροπία κοινωνικά βιώσιμα και πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς κοινωνικής επιτροπείας για την οποία υπάρχουν ευθύνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα