Τσίπρας: Θα εξαντλήσουμε την εντολή τετραετίας μέχρι τέλους

21:07 10/12/2016 - Πηγή: Aixmi

«Θέλω να βάλετε καλά στο μυαλό σας ότι ο λαός μάς ανέθεσε με πλατειά εμπιστοσύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, στην οποία εσείς την οδηγήσατε, μας έδωσε εντολή τετραετίας την οποία θα εξαντλήσουμε έως την τελευταία μέρα» είπε, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας.

O πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με τη γνωστή παροιμία, του λύκου με τα πρόβατα. «Το ίδιο θα πάθετε κι

εσείς, κ. Μητσοτάκη», είπε, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ.

«Από τους προϋπολογισμούς-παρωδία της μεταπολίτευσης περνάμε σε αξιόπιστους προϋπολογισμούς και τα όποια οφέλη θα μεταφέρονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες», ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Έτσι μπορέσαμε και δώσαμε 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους, ποσό 4,7 φορές μεγαλύτερο από εκείνο που πάρθηκε από τους συνταξιούχους μέσω της κατάργησης του ΕΚΑΣ, για το οποίο εσείς είχατε δεσμευτεί και εμείς δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε. Κρατήσαμε σταθερό τον ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου που επλήγησαν από την παρατεταμένη προσφυγική κρίση».

«Επί των ημερών της δικής μας διακυβέρνησης η ανεργία έχει πέσει από το 27% στο 23%, αλλά δεν εφησυχάζουμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε την ανάκτηση της εργασίας και την αποτροπή του καταστροφικού φαινομένου της διαρροής εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό ως τον μεγαλύτερο εθνικό στόχο. Σημείωσε πως από το 2015 έχουν δημιουργηθεί πάνω από 200.000 νέες θέσεις εργασίας και επισήμανε πως «καταφέραμε να διπλασιάσουμε το ποσό για την έρευνα και την καινοτομία, να συγκεντρώσουμε πόρους στο 1% ΑΕΠ».

«Για εμάς αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν σημαίνει ξεπούλημα όσο-όσο, αλλά αναβάθμιση και αξιοποίησή της, με διαρκή έσοδα για το Δημόσιο, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα