Τρόμος ξανά στο Λονδίνο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από τέμενος- 1 νεκρός, 10 τραυματίες- Στα χέρια των αρχών ο δράστης

07:43 19/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Τουλάχιστον ένας ηλικιωμένος πέθανε και τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα λευκό βαν έπεσε πάνω σ επεζούς οι οποίοι μόλςι είχαν βγει από τέμενος όπου είχαν ολοκληρώσει τις προσευχές τους στο Φίνσμπουρι στο Βόρειο Λονδίνο.

LATEST on #SevenSisters Road #FinsburyPark incident. One person has died. Counter Terrorism Command investigating. https://t.co/S5whFriU3Z

pic.twitter.com/PKHfgCI345

Metropolitan Police (@metpoliceuk) June 19, 2017

Ο Atikur Arhman, 41, είπε: Ένας ηλικιωμένος που μόλις είχε βγει από το τέμενος κατέρρευσε και ενώ τον σήκωναν όρθιο το βαν αν’έπτυξε ταχύτητα και έπεσε πάνω τους.
Ο Abdulrahman Saleh Alamoudi ο οποίος ήταν ανάμεσα σ εεκείνους που βοηθούσαν τον ηλικιωμένο να σηκωθεί φαίνεται πως είναι ο ήρωας της μέρας καθώς ήταν αυτός που ακινητοποίησε τον δράστη. Είδα το βαν να έρχεταικαταπάνω μας. Ευτυχώς κατάφερα να ξεφύγω και την στιγμή που έβγαινε από το βαν τον τσακωσα.Ούρλιαζε Θα σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους και έριχνε μπουνιές. Κατάφερα να τον ρίξω κα΄τω και να τον ακινητοποίσω στο οδόστρωμα. Φώναζε σκότωσε με σκοτωσέ με και εγώ του απάντησα: Δεν πρόκειται να σε σκοτώσω. Γιατί το έκανες αυτό; αλλα δεν απάντησε

Η αστυνομία στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι ο 48χρονος οδηγός του βαν που έπεσε πάνω σε ανθρώπους κοντά στο τέμενος του Βόρειου Λονδίνου, συνελήφθη, αφού είχε ακινητοποιηθεί από το πλήθος.

Ο οδηγός θα εξεταστεί από ψυχιάτρους, προκειμένου ν’ αξιολογηθεί η ψυχική του υγεία.

Η διοίκηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανέλαβε τη διεξαγωγή των ερευνών για το παραπάνω περιστατικό.

We have taken 8 patients to hospital following the incident on #SevenSisters Road in #FinsburyPark https://t.co/oL75V7ZUWD pic.twitter.com/KQNcFumxIC

London Ambulance (@Ldn_Ambulance) June 19, 2017

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού (βαν) παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από το ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.

Η αστυνομία είπε ότι πήρε κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα τοπικής ώρας (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην οδό Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου. Η εφημερίδα Sun είπε ότι ένα μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στο ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.

«Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων στα οποία παρέχεται βοήθεια», είπε η αστυνομία του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι «έχει συλληφθεί ένα άτομο».

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού (βαν) παρέσυρε πιστούς κοντά στο πάρκο και σε κτίριο που έχει σχέση με το τέμενος.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας δηλώνει ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς κοντά στο τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το συμβούλιο, το περιστατικό αυτό, αποτελεί μία ένδειξη ισλαμοφοβίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα