Τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ – Εκρηκτική ύλη πάνω από 5 κιλά

09:12 17/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Βόμβα εξερράγη τα ξημερώματα στο κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δράστες ήταν δύο, άφησαν τη βόμβα σε σάκο στο μεταλλικό κιγκλίδωμα δίπλα στον δρόμο, ενώ έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας. Πιθανότατα, όπως μεταφέρουν αστυνομικές πηγές έφθασαν στο σημείο από την Εθνάρχου Μακαρίου και έδεσαν τη βόμβα που περιεχόταν σε σακίδιο με δεματικό ή και λουκέτο ασφαλείας πάνω στο μεταλλικό κιγκλίδωμα.

Άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην ιστοσελίδα Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

στη 01:45 και είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός στον τηλεοπτικό σταθμό, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν είναι φάρσα» και άφησε χρονικό περιθώριο 45 λεπτά.

Όλα δείχνουν ότι είχαν παρακολουθήσει την περιοχή επί ημέρες, οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες, τοποθετώντας μάλιστα τον εκρηκτικό μηχανισμό με τέτοιο τρόπο ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς τον ΣΚΑΪ.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 2.37 τα ξημερώματα και ήταν εξαιρετικά ισχυρή. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο τρόπος του «χτυπήματος» δείχνει την τρομοκρατική οργάνωση Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών.

Πρόκειται για «προμελετημένο χτύπημα» των τρομοκρατών, με ενισχυμένη εκρηκτική ύλη πιθανότατα στρατιωτικού τύπου,σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Οι αξιωματικοί χαρακτηρίζουν «σοβαρό» το τρομοκρατικό χτύπημα.

Τόσο τα πρώτα ευρήματα του μηχανισμού όσο και οι κινήσεις των τρομοκρατών, δείχνουν ότι οι δράστες είχαν εμπειρία, τόσο στην κατασκευή όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στον σταθμό. Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας πάνω από πέντε κιλά εκρηκτικής ύλης. Η έκρηξη προξένησε σημαντικές ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτηρίου, αλλά και ζημιές στους τοίχους στο εσωτερικό.

Πηγή: ΣΚΑΪ

The post Τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ – Εκρηκτική ύλη πάνω από 5 κιλά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα