Τράπεζα Πειραιώς: Στο σχήμα Olympia-Virtus περνά η Avis

16:20 1/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της «Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία» («Olympic»), η οποία κατέχει το master franchise της Avis Rent a Car, Budget

Rent a Car και Pay less για όλη την Ελλάδα,σεκοινοπρακτικό σχήματων εταιρειών«Olympia Group SA» και «Virtus International Partners LP», υπό τον όρο της οριστικοποίησης της σχετικής σύμβασης, η οποία έχει ήδη επί της ουσίας συμφωνηθεί (η «Συναλλαγή»). Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής υπόκειται σε σχετικές κανονιστικές και λοιπέςεγκρίσεις,καθώς επίσης και στη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το τίμημα για τη Συναλλαγή έχει συμφωνηθεί στο ποσό των€80,6 εκατ. που αντιστοιχεί σε εταιρική αξία €318,1 εκατ. για την Olympic και θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά.

Η Συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη βήμαγια την υλοποίηση των δεσμεύσεωντης Τράπεζας Πειραιώςστο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςκαι συνιστά ουδέτερη κεφαλαιακά πράξηγια την Τράπεζα.

Ο ΌμιλοςOlympia είναι ένας επιχειρηματικός όμιλος με πολυσχιδή δραστηριότητα που περιλαμβάνει μια σειρά εταιρειώνστην ελληνική αγορά, όπως τα Public, τις Sunlight καιWestnet, τις Softone και Metis, καθώς και την Play (εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Πολωνίας), την Aasa, εταιρεία χορήγησης καταναλωτικών δανείων (στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης), και την TollertonInvestments στην Κύπρο.

H Virtus International PartnersLPείναι διαχειριστήςτου «VirtusSouth European Fund», που επιδιώκειεπενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Η Citigroup Global Markets Ltdενήργησεως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι δικηγορικές εταιρείες «ΠοταμίτηςΒεκρήςLaw Firm» και «Norton Rose Fulbright»ενήργησανως νομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς για τη Συναλλαγή.

Η Citigroup Global Markets Limited, η οποία έχει λάβει άδεια λειτουργίας από την Αρχή Κανονιστικής Εποπτείας (Prudential Regulation Authority) και εποπτεύεται από την Αρχή Κανονιστικής Εποπτείας (Prudential Regulation Authority) και την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (Financial Conduct Authority), ενεργεί ως αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. σε σχέση με τη Συναλλαγή και δεν φέρει καμία ευθύνη έναντι οποιουδήποτε πλην της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. για την παροχή προστασίας στους πελάτες της για παροχή συμβουλών σε σχέση με τη Συναλλαγή ή οποιοδήποτε άλλο θέμα που αναφέρεται στο παρόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα