Τοξικές οι μάσκες γνωστής εταιρείας; Eίχε «πνιγεί» στο βήχα και ο Μακρόν!

20:23 21/10/2020 - Πηγή: Aixmi

Το υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας, ανέστειλε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, τη διανομή μασκών, της εταιρίας DIM, σε δασκάλους, καθώς η ιστοσελίδα Reporterre, υποστηρίζει πως έχει χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τους το ζεόλιθο αργύρου, ένα βιοκτόνο, που θεωρείται τοξικό.

«Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της εμπειρογνωμοσύνης, που αναμένεται στα μέσα της εβδομάδας ή το επόμενο Σαββατοκύριακο, το υπουργείο

Εθνικής Παιδείας, ανακοίνωσε την αναστολή της διανομής των αμφιλεγόμενων μασκών στους δασκάλους», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου συνδικάτου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Snes-FSU. Aν οι αναλύσεις επιβεβαιώσουν τις υποψίες, τότε οι μάσκες που έχουν διατεθεί στους εκπαιδευτικούς από την αρχή της χρονιάς, θα αντικατασταθούν από άλλες υφασμάτινες από τις 2 Νοέμβριου, που τελειώνουν οι μαθητικές διακοπές του Φθινοπώρου στη Γαλλία.

Ερωτηθείς την προηγούμενη εβδομάδα από το AFP, για το ενδεχόμενο τοξικότητας των μασκών, ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ, εξήγησε πως ήταν «μια απίστευτη πληροφορία που χρήζει επαλήθευσης».

Είναι με αυτόν τον τύπο της μάσκας, που ο πρόεδρος Μακρόν, είχε σχεδόν πνιγεί από τον βήχα στις 8 Σεπτεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο λύκειο Ολνά, στην πόλη Κλερμον-Φεράν. Ο γάλλος πρόεδρος άρχισε να βήχει έντονα παρόλο που ζήτησε ένα ποτήρι νερό, πριν ζητήσει μια άλλη πιο ελαφριά μάσκα.

https://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2020/10/Quand-Macron-manque-de-s’étouffer-devant-des-lycéens...-à-cause-de-son-masque.mp4

The post Τοξικές οι μάσκες γνωστής εταιρείας; Eίχε «πνιγεί» στο βήχα και ο Μακρόν! appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα