Τώρα η Σουηδία ζητεί εξηγήσεις από τον Τραμπ για το «φανταστικό επεισόδιο»

08:50 20/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Να ψάχνονται οι σουηδικές Αρχές αλλά και ολόκληρος ο κόσμος είχε αποτέλεσμα η αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ σε ένα ανύπαρκτο τελικά επεισόδιο που συνέβη στη Σουηδία και σύμφωνα με τον πλανητάρχη οφειλόταν στην υποδοχή μεταναστών στη σκανδιναβική χώρα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο στη Σουηδία όπου απειλήθηκε η ασφάλεια της χώρας από μετανάστες: «Κοιτάξτε τι συνέβη χθες τη νύχτα στη Σουηδία», είπε. «Στη Σουηδία! Ποιός μπορεί να το πιστέψει, στη Σουηδία! Δέχθηκαν μεγάλο αριθμό μεταναστών. Έχουν προβλήματα που δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν«, τόνισε κι άφησε άφωνους τους Σουηδούς.

Τελικά ο πλανητάρχης είπε ότι η δήλωσή του βασίστηκε σε μια αναφορά που είδε στην τηλεόραση. Η σουηδική κυβέρνηση τόνισε πως δεν είχε συμβεί κανένα επεισόδιο στη Σουηδία και ζήτησε διευκρινίσεις από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η δήλωση του Τραμπ άφησε τη Σουηδία άναυδη. «Προσπαθούμε να πάρουμε διευκρινίσεις», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Καταρίνα Άξελσον.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε σε δημοσιογράφους χθες ότι ο Τραμπ αναφερόταν γενικά στην αύξηση εγκληματικότητας, όχι σε συγκεκριμένο επεισόδιο στη σκανδιναβική χώρα.

Προκειμένου να δικαιολογηθεί, ο Τραμπ με tweet του ανέφερε πως «η δήλωσή μου ως προς το τί συμβαίνει στη Σουηδία έχει να κάνει με ένα επεισόδιο που μεταδόθηκε στο (κανάλι) Fox News και αφορούσε μετανάστες και Σουηδία«.

My statement as to what's happening in Sweden was in reference to a story that was broadcast on @FoxNews concerning immigrants & Sweden.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 19, 2017

Το Fox News μετέδωσε εκπομπή την Παρασκευή περί εγκλημάτων στη χώρα που σύμφωνα με το κανάλι φέρεται ότι είχαν σχέση με μετανάστες.

Η σουηδική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβε το tweet του Τραμπ και σημείωσε: «Προσβλέπουμε στο να ενημερώσουμε την αμερικανική κυβέρνηση περί της πολιτικής της Σουηδίας για τη μετανάστευση και την ενσωμάτωση«.

Φυσικά ο Αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε τις έντονες επικρίσεις καθώς έκανε δηλώσεις βασισμένος σε ενημέρωση από την τηλεόραση αντί για τους επιτελάρχες του, ενώ την Παρασκευή επιτέθηκε στα «βρωμερά Μέσα που είναι εχθροί των Αμερικανών, CBS, ABC, CNN, New York Times’ ενώ εμπιστεύεται πλήρως το Fox News.

Keywords