Το ΕΣΡ εμμένει στo «όχι» σε Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη

18:51 17/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Tο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) αρνείται με απόλυτο τρόπο να απαντήσει στα ερωτήματα των ιδιοκτητών του Μega, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί εκ των προτέρων να εκφράσει άποψη για θέματα τα οποία, ενδέχεται, να αποτελέσουν αντικείμενο διαμάχης μεταξύ προσώπων με αντίθετα συμφέροντα.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν ρωτήσει την Ανεξάρτητη Αρχή,

— πρώτον, αν προτίθεται να ρίξει «μαύρο» στο κανάλι στις 27 Φεβρουαρίου (αυτό

προβλέπει ο νόμος του Νίκου Παππά για τους σταθμούς που δεν θα κερδίσουν τηλεοπτική άδεια)

–δεύτερον, αν πρόκειται να αναγνωρίσει ως διάδοχο σχήμα του Mega την εταιρεία που θα κερδίσει την άδεια και θα απορροφήσει στη συνέχεια την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (ιδιοκτήτρια σήμερα του Mega).

Με δεδομένο ότι το ΕΣΡ είχε αρνηθεί να απαντήσει πριν από την εκπνοή των προθεσμιών, οι Βαρδινογιάννης-Μαρινάκης δεν κατέθεσαν φάκελο για τη διεκδίκηση άδειας, καθώς αξιολόγησαν ως ιδιαίτερα υψηλό το επιχειρηματικό ρίσκο.

Σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή έκρινε σκόπιμο να αιτιολογήσει την αρνητική της στάση, σημειώνοντας ότι στους σκοπούς του δεν περιλαμβάνεται η στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα, του οποίου η ρύθμιση του έχει ανατεθεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΣΡ:

«Στους σκοπούς του ΕΣΡ, όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα και τους νόμους, δεν περιλαμβάνεται η παρέμβαση και, πολύ περισσότερο, η στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα, του οποίου η ρύθμιση του έχει ανατεθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απάντηση του Συμβουλίου. Είναι όχι απλώς άτοπο, είναι αδιανόητο, για ένα θεσμικό όργανο που μπορεί να χρειαστεί να κρίνει επί θέματος, δυναμένου να αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης μεταξύ προσώπων με αντίθετα συμφέροντα, να έχει εκ των προτέρων εκφράσει άποψη επ’ αυτού. Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως αβελτηρία η εμμονή του ΕΣΡ στο θεσμικό του ρόλο».

Το ΕΣΡ εμμένει στo «όχι» σε Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη

The post Το ΕΣΡ εμμένει στo «όχι» σε Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα