Το διαζύγιο Κυριακού-Λάτσιου και οι στυμμένες λεμονόκουπες

13:24 31/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Θα το ‘μαθες, φιλαράκι: Ο Θοδωρής Κυριακού απομάκρυνε τον Γιάννη Λάτσιο από τον Αντέννα με ένα γερό καυγά και μια ανακοίνωση μόλις 16 λέξεων, στην οποία δεν τον ευχαριστεί ούτε τυπικά για την όποια προσφορά του.

Και, όμως, πριν από 9 μήνες τον είχε επαναπροσλάβει με διθυράμβους, όργανα και γελαστές φωτογραφίες, διώχνοντας τον Τζόνι Καλημέρη. Γράφω «επαναπροσλάβει», φιλαράκι, διότι το 2015 τον είχε διώξει τοποθετώντας στη θέση του τον Καλημέρη. Με αντιλαμβάνεσαι, υποθέτω…

Μόνο ο Ανδρέας Παπανδρέου

έκανε κάτι ανάλογο. Όριζε κάποιον υπουργό, τον κράταγε 6 μήνες και μετά τον έστελνε σπίτι του. Μετά από ένα, δύο χρόνια τού τον θύμιζε ο Αντώνης Λιβάνης και τον τοποθετούσε πάλι σε κάποιο υπουργείο, για να τον ξαναδιώξει στη συνέχεια. Αλλά εκείνος ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Στην εγχώρια αγορά των ΜΜΕ σπανίζουν οι περιπτώσεις εργοδοτών, που κρατούν διευθυντές στο πόστο τους και στα καλά και στα δύσκολα. Ο Χρήστος Λαμπράκης πορεύτηκε 40 χρόνια με τον Λέοντα Καραπαναγιώτη και 35 με τον Σταύρο Ψυχάρη. Ο Κίτσος Τεγόπουλος 30 χρόνια με τον Σεραφείμ Φυντανίδη. Κατά τα λοιπά, φιλαράκι, τα στελέχη χρησιμοποιούνται ως λεμονόκουπες: στίβονται και πετιούνται. Η εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών διαρκεί όσο και η επιτυχία. Στην πρώτη στραβή έρχεται η κλωτσιά.

Είναι αλήθεια ότι οι επιλογές τού Γιάννη Λάτσιου δεν έσκισαν. Ειδικά μετά την Πρωτοχρονιά το πρόγραμμα τού Αντέννα κατέρρευσε. Βαρετά σόου που δεν έκλεισαν μήνα, κακοστημένα ριάλιτι μαγειρικής που πατώνουν, διαρκείς μετακινήσεις εκπομπών που πήγαιναν καλά και μετά βούλιαξαν, παρουσιαστές-φίρμες που μένουν στη «σαλαμούρα». Ποια ήταν η στρατηγική απέναντι στα τούρκικα ριάλιτι τού ΣΚΑΪ; Άγνωστον. Ο Alpha με την Ιζαμπέλα Σασλόγλου δεν ενέδωσε στα ριάλιτι, επένδυσε στη μυθοπλασία και, έτσι, πέτυχε και διακριτή εικόνα να εμφανίσει και δυνατά στον ανταγωνισμό να παραμείνει. Ο Αντέννα…lost in space. Στη δίνη τής θύελλας επιστράτευσε τον Αντώνη Κανάκη και τον Λάκη Λαζόπουλο, αλλά ήταν αργά, είχε φτάσει Πάσχα, η σεζόν είχε χαθεί.

Το ερώτημα, φιλαράκι, είναι τι κάνει ο ιδιοκτήτης σε μια τέτοια περίπτωση. Εξαρτάται αν επενδύει ή όχι στον διευθυντή που επέλεξε. Αν εμπιστεύεται ή όχι τις ικανότητές του να επανασχεδιάσει το πρόγραμμα και να παρουσιάσει κάτι νέο και ελπιδοφόρο για τη νέα σεζόν. Στις μεγάλες επιχειρήσεις τού εξωτερικού έτσι θα γινόταν. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα. Εδώ αλλάζουν 4 προπονητές οι ποδοσφαιρικές ομάδες σε μια χρονιά. Όταν ο Άλεξ Φέργκιουσον είχε συμπληρώσει 27 χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και ας τα είχε πάει

χάλια στο ξεκίνημά του στον πάγκο. Αν προπονούσε ελληνική ομάδα θα είχε εκπαραθυρωθεί πριν κλείσει χρόνο.

Εδώ είναι Ελλάδα, φιλαράκι, και τα πρόσωπα είναι «μιάς χρήσεως», πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Στις επιχειρήσεις, στα ΜΜΕ, στα σπορ. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά…

Το διαζύγιο Κυριακού-Λάτσιου και οι στυμμένες λεμονόκουπες

The post Το διαζύγιο Κυριακού-Λάτσιου και οι στυμμένες λεμονόκουπες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα