Την πλήρωσε ο ΑΠΟΕΛ με τη Ρεάλ – Σοκ για Λίβερπουλ

09:16 22/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Στους 16 πέρασε η Ρεάλ Μαδρίτης που αντιμετώπιζε τον ΑΠΟΕΛ, ενώ η Λίβερπουλ τελεί αόμη σε κατάσταση σοκ μετά την ισοφάριση του 3-0 της Σεβίλλης.

Στο 30′ έκαναν φιέστα 0-3 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και στο 93′ οι Σεβιγιάνοι τους ισοφάρισαν 3-3, αλλά με την ισοπαλία η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ κράτησε την 1η θέση.

Τη στιγμή που στο 30′ διέλυε 0-3 εκτός τη Σεβίλλη, κανείς δεν μπορούσε να είναι βέβαιος ότι θα νικούσε. Λίβερπουλ

είναι αυτή και τελικά επιβεβαίωσε τα άγχη των φίλων της που το φοβόντουσαν μέχρι τέλους. Οι δικές τις γκάφες σε συνδυασμό με την επική αντεπίθεση των Σεβιγιάνων, έφερε τελικά στο 93′ το τρελό 3-3.

Μόλις στο 2′ από κόρνερ και κεφαλιά πάσα, πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι ο Φιρμίνο και βρήκε δίχτυα. Οι γηπεδούχοι πήραν αμέσως τα ηνία, είχαν δοκάρι με τον Νολίτο (19′), και σούπερ ευκαιρία με τον Μπεν Γιεντέρ (20′). Αντί όμως να σκοράρουν εκείνοι, δέχτηκαν δύο λεπτά αργότερα το δεύτερο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Κόρνερ, κεφαλιά και έπειτα ψαράκι του Μανέ. Το τέλειο βράδυ για τους Reds το έστησε ο Φιρμίνο με απίθανο no look πλασέ στο ημίωρο. Ολα ήταν εκπληκτικά όμορφα για την ομάδα του Γίργκεν Κλοπ, που έπρεπε να απλά να τα χαλάσει…

Ο Μπεν Γιεντέρ άρχισε να μειώνει με κεφαλιά (52′), ο Μορένο έκανε λάθος και στο καπάκι πέναλτι και ο Μπεν Γιεντέρ ευστόχησε από την άσπρη βούλα (60′). Το 2-3 έφερε φωτιά στο παιχνίδι και η Λίβερπουλ πιέστηκε αφόρητα. Και στο φινάλε συνέβη αυτό που φαντάζονταν άπαντες. Η ισοφάριση ήρθε σε φάση διαρκείας και κοντινό σουτ του Πισάρο. Ετσι οι Σεβιγιάνοι ολοκλήρωσαν μία εκπληκτική επιστροφή, η Λίβερπουλ συνέχισε να κάνει τα… δικά της, αλλά τουλάχιστον εξακολουθεί να έχει στα χέρια της την 1η θέση.

Σεβίλλη (Εδουάρδο Μπερίσο): Σέρχιο Ρίκο, Εσκουδέρο, Γκάις, Μερκάδο, Λενγκλέ, Μπανέγα, Πισάρο, Ν’Ζονζί (46′ Βάσκες), Σαράμπια, Μπεν Γιεντέρ (81′ Κορέα), Νολίτο (73′ Μουριέλ)

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Κάριους, Λόβρεν, Κλάβαν, Γκόμεζ, Μορένο (63΄Τσαν), Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Κοουτίνιο (63′ Μίλνερ), Σαλάχ (87′ Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν), Φιρμίνο, Μανέ.

Στον άλλον αγώνα της βραδιάς, τπυ 8ου ομίλου, η Ρεάλ Μαδρίτης τα έκανε όλα τέλεια, οι Κύπριοι όλα λάθος και το κοντέρ σταμάτησε στο 0-6, με τους Μαδριλένους να μετρούν επιτεύγματα και ρεκόρ, αλλά να τερματίζουν οριστικά 2οι στον όμιλο.

Η Ρεάλ πέρασε όχι μόνο αεράτη από το «ΓΣΠ», αλλά με την τρομερή εξάρα που έριξε στον ΑΠΟΕΛ, έκανε την πιο εύκολη νίκη στη σεζόν και παράλληλα κατέγραψε ορισμένα ατομικά και συλλογικά ρεκόρ. Για να συμβεί βέβαια το τεράστιο 0-6, εκτός από το ότι πήρε μπροστά η υπερμηχανή των Μαδριλένων, χρειάστηκε να τα κάνουν όλα λάθος με σοβαρά -και σε μερικές περιπτώσεις αβίαστα- λάθη.

Οταν οι δύο ομάδες στο ημίχρονο, οι Μερένγκες είχαν ήδη το υπέρ τους 0-4. Τόσα γκολ εκτός έδρας στο Πρωταθλητριών/ Champions League για τα πρώτα 45′ είχαν να βάλουν από το 1978 (Προγκρές). Ο χορός των γκολ ξεκίνησε με τον Μόντριτς να πυροβολάει (23′) με μονοκόμματο από ανόητο διώξιμο με τακουνάκι του Βινίσιους και κακή εκτίμηση του Ναουθέτ στην εστία. Στο 39′ πήρε σειρά ο Μπενζεμά και αφού κρύφτηκε το τόπι, σκόραρε έπειτα από 292 μέρες στη διοργάνση.

Η προβολή του Νάτσο από κόρνερ (41′) και το δεύτερο του Μπενζεμά (45’+1′), πάρε βάλε από τον Κριστιάνο, έκλεισαν θριαμβευτικά το πρώτο μισό. Με αυτό το τέρμα ξεπέρασε μάλιστα τον Τιερί Ανρί και με συνολικά 53 γκολ έγινε ο πρώτος Γάλλος σκόρερ στο θεσμό και 12ος μαζί με τον Αλεσάντρε Ντελ Πιέρο.

Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Ρονάλντο. Με τις δύο ασίστ που έδωσε νωρίτερα έφτασε τις 35 και είναι δεύτερος όλων των εποχών πίσω μόνο από τον Ράιαν Γκιγκς (43′). Η κεφαλιά του (49′) και το γύρισμα της μέσης από λάθος άμυνας-Ναουθέτ (56′) ολοκλήρωσαν την εξάρα και τον ανέβασαν στα 100 ευρωπαϊκά γκολ με τη Ρεάλ.

Οσο όμως και να το ευχαριστήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, στο 76′ η Τότεναμ ισοφάρισε την Ντόρτμουντ και τους έκοψε όλη τη χαρά. Η Ρεάλ μπορεί να προκρίθηκε για 22η φορά από τους ομίλους του Champions League, αλλά είναι πλέον οριστικά 2η, καθώς δεν γίνεται να πιάσει τους Λονδρέζους. Οσον αφορά τον ΑΠΟΕΛ, μπορεί ακόμα να διεκδικήσει την 3η θέση για το Europa League.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Ναουθέτ, Λάγο, Ρουέδα, Καρλάο, Ζαχίντ, Σάλαϊ (60′ Εφραίμ), Νούνο Μοράις (66′ Εμπεσίλιο), Βούρος, Βινίσους (59′ Φαρίας), Ποτέ, Αλωνεύτης
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κασίγια, Βαράν, Νάτσο, Καρβαχάλ, Μαρσέλο (58′ Θεμπάγιος), Κρόος (58′ Τεό), Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ, Ασένσιο, Μπενζεμά (64′ Μπόρχα Μαγιοράλ), Κριστιάνο Ρονάλντο.

8ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Τότεναμ 13 (12-4)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 10 (14-5)
3. Ντόρτμουντ 2 (5-10)
4. ΑΠΟΕΛ 2 (2-14)

Τελευταία αγωνιστική (6 Δεκεμβρίου)
Τότεναμ – ΑΠΟΕΛ
Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ

Πηγή: gazzetta.gr

The post Την πλήρωσε ο ΑΠΟΕΛ με τη Ρεάλ – Σοκ για Λίβερπουλ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα