Τη στήριξη των ΗΠΑ για μια «ευρωπαϊκή συμφωνία» ζήτησε ο Στ. Θεοδωράκης

21:42 8/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Τη σημασία στήριξης από τις Ηνωμένες Πολιτείες μίας «ευρωπαϊκής συμφωνίας» για την Ελλάδα επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συνάντησή του με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέηβιντ Πίρς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τόσο διμερών σχέσεων Ελλάδας

ΗΠΑ, όσο και ευρύτερα θέματα που αφορούν στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως ανακοινώθηκε, ανέλυσε στον Αμερικανό πρέσβη τις θέσεις του Ποταμιού σε σχέση με την διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, επανέλαβε ότι το κόμμα θα υπερψηφίσει μία ευρωπαϊκή συμφωνία και υπογράμμισε τη σημασία στήριξης των διαπραγματεύσεων προς μια τέτοια συμφωνία από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα προώθησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου να προσελκυσθούν επενδύσεις στην Ελλάδα,καθώς και στις προοπτικές της χώρας να καταστεί σημαντικός τεχνολογικός και εμπορικός κόμβος, όταν απαλλαγεί από εμπόδια που την περιορίζουν σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα