Θεοδωράκης: Προεκλογικά δεν πάω ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη

11:49 22/9/2018 - Πηγή: Aixmi

«Το Ποτάμι θα κατεβεί αυτόνομο στις εκλογές γιατί θα είναι πιο χρήσιμο μετά από αυτές… Προεκλογικά δεν θα πάω ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι δεδομένος απέναντι στον κ. Τσίπρα.

Σχετικά με τη

δημοσκόπηση των Νέων ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι το 2,3% που δίνει στο Ποτάμι είναι ένα «καλό βήμα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δικαιολόγησε τις δηλώσεις Ζάεφ περί «μίας και μοναδικής Μακεδονίας», κάνοντας λόγο για υπερβολές ενόψει του δημοψηφίσματος: «Δεν έχουμε μεγάλες επιλογές στη συμφωνία των Πρεσπών. Έχουμε πρόβλημα στα βόρεια σύνορά μας. Μια διευθέτηση που αργεί 20 χρόνια και η Ελλάδα χάνει διαρκώς έδαφος. Ο Ζάεφ θέλει να κερδίσει ένα δημοψήφισμα και με αυτό το ‘’όχημα’’ λέει τα δικά του ψέματα. Εμείς πρέπει να λύσουμε διπλωματικά τα προβλήματα στα βόρεια σύνορά μας. Η Ελλάδα χρειάζεται να κλείσει το Σκοπιανό και να ασχοληθεί με τα προβλήματα στα ανατολικά συνορά μας, με τους Τούρκους που απειλούν τα νησιά μας».

Επικαλέστηκε τις μελλοντικές γενιές για να δικαιολογήσει τη θετική στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάμε όλο τον χάρτη. Πρέπει να σκεφτόμαστε τις επόμενες γενιές και όχι μόνο τις επόμενες εκλογές. Εγώ με βάση αυτή τη φράση πολιτεύομαι».

Για τις συντάξεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε ότι «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ακυρώσει ένα μέτρο που ο ίδιος ψήφισε».

The post Θεοδωράκης: Προεκλογικά δεν πάω ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα