Τα λαμπερά μάτια της Ναταλί τη νύχτα των Χριστουγέννων

19:26 25/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Εντάξει είναι μια σκληρή αλήθεια για εμάς τους μεγάλους. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτή των παιδιών. Μην το αναλύσουμε. Είναι ευνόητο. Απλώς όσο είμαστε νέοι ή σχεδόν νέοι, από το λύκειο και ως τα 35-40 βάλτε ο καθένας όποια ηλικία θέλει, με κάποια τρικ και κάποια «φτιασιδώματα» ξεγελάμε τον χρόνο και τους εαυτούς μας.

Παλαιότερα οι άνθρωποι της γενιάς μου (και κανά δυό πάνω και κάτω)

πηγαίναμε σε τίποτα μπουζούκια ή μπαρ αυτές τις ημέρες και «κρυβόμασταν» κάτω από τις εφήμερες «μάσκες» της διασκέδασης. Γιά ορισμένους αληθινή διασκέδαση – δεν λέω – αναμεσά τους κι εγώ ο τυχερός, αλλά πάντως με ημερομηνία και ώρα λήξης.

Αντί να περιμένουμε ξάγρυπνοι όπως όταν ήμασταν πιτσιρίκια να δούμε επιτέλους τον Άγιο Βασίλη στο σαλόνι, τότε περιμέναμε ξάγρυπνοι να πάει 3 να βγει η φίρμα της πίστας ή ο ντιτζέι να βάλει τα ελληνικά. Και μη με πείτε «ρηχό» γιατί σπάνια θα βρεθεί Έλληνας στις «χρυσές» εποχές 1985 – 2005 που δεν «τα έσκασε χοντρά» στα μπουζούκια ή στη μπάρα με την παρέα του, την κοπέλα του, τα φιλαράκια του.

Αυτά για το τότε που έφυγε ανεπιστρεπτί και είμαι ευγνώμων που το έζησα.

Αυτά τα Χριστούγεννα ελάχιστες οι στιγμές χαράς και συνειδητής ευτυχίας. Με κορυφαία τη συνομιλία μέσω του θαυματουργού Skype «με τα μάτια» και χαμόγελα με ένα αγγελούδι. Η 12χρονη ανηψιά μου η Ναταλί.

Αυτά τα δύο λεπτά ήταν η ανάσα μου αυτά τα Χριστούγεννα και θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σας, όπως μοιράστηκε η Ναταλί μαζί μου το παιδικό αθώο χαμογελό της και τα δώρα που της πήραν οι δικοί της και μου έδειξε με χαρά.

Κρατάω τη φωτογραφία της οθόνης του υπολογιστή που έγινε μιά «γέφυρα’ ανθρωπιάς για να «περπατήσουν» πάνω της διαδικτυακά ένας μεγάλος κι ένα παιδί αυτά τα Χριστούγεννα του 2017.

Επίλογος. Ποιά νύχτα θα προτιμούσα να ξαναζήσω στα γεράματα μετά από 20 χρόνια το 2037; Του 1997 (ας πούμε) το ξεφάντωμα στα μπουζούκια ή του 2017 τη γαλήνη της Ναταλί, φυσικά το δεύτερο!

The post Τα λαμπερά μάτια της Ναταλί τη νύχτα των Χριστουγέννων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα