Στους δρόμους οι Σκοπιανοί για το όνομα

09:18 28/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Αψηφώντας την παγωνιά και τις χαμηλές θερμοκρασίες εκατοντάδες ΣΚοπιανοί βγήκαν στους δρόμους χθες βράδυ να διαμαρτυρηθούν εναντίον του ενδεχόμενου αλλαγής του ονόματος της χώρας τους, όπως γράφουν τα διεθνή πρακτορεία.

Μάλιστα, κρατούσαν ομπρέλες στα χρώματα της σημαίας τους και φώναζαν συνθήματα «ζήτω η Μακεδονία και οι Μακεδόνες».

Κεντρικό αίτημα της διαδήλωσης ήταν να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες ανάμεσα στη χώρα τους και την Ελλάδα σχετικά με την ονομασία.

Οι διαδηλωτές

κατηγορούν την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ και τους εθνικιστές της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE ότι έχουν προδώσει τα εθνικά τους συμφέροντα. Τα κόμματα ανέφεραν ότι δεν είχαν καμία ανάμιξη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στο μεταξύ ο Ζάεφ σε συνέντευξή του στο Reuters είπε ότι πρότεινε στους Έλληνες αρμοδίους τέσσερα ονόματα προκειμένου να λυθεί η μακροχρόνια διαμάχη. «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» και Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια».

The post Στους δρόμους οι Σκοπιανοί για το όνομα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα