Στον Προφήτη Θεσσαλονίκης δεν έστειλαν τα παιδιά σχολείο εξαιτίας των προσφυγόπουλων

11:46 11/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο Δημοτικό σχολείο του Προφήτη στο Δήμο Βόλβης, σήμερα, οι περισσότεροι γονείς.

Έπειτα από μία επεισοδιακή μέρα χθες, κατά την οποία έβαλαν λουκέτο στην κεντρική πόρτα και ανήρτησαν ελληνικές σημαίες, βρίσκονται από νωρίς το πρωί συγκεντρωμένοι έξω από το σχολικό κτίριο.

Η αποχή του μεγαλύτερου αριθμού των παιδιών από τα μαθήματα αποφασίστηκε από τους γονείς ύστερα από γενική συνέλευση χθες το βράδυ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην επιλογή του σχολείου τους ως δομή εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων.

«Από τα 130 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο προσήλθαν

τα 13. Διευθυντής και δάσκαλοι βρίσκονται στη θέση τους. Το πρωί οι μαθητές έκαναν την προσευχή τους και το σχολείο θα λειτουργήσει«, είπε στο www.praktoreio-macedonia.gr ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

Η αποχή είναι μία αντίδραση στη φοίτηση των προσφυγόπουλων, ανέφερε ο κ. Ανανιάδης ο οποίος όμως επισήμανε πως χθες κατά τη συνάντηση του με τους γονείς συζητήθηκαν και αναλύθηκαν όλα τα θέματα, δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την εμβολιαστική κατάσταση των προσφυγόπουλων και τη δημόσια υγεία.

«Όλα τα θέματα έχουν λυθεί, μετά τη συζήτηση που κάναμε δεν υπάρχουν ανοικτά θέματα. Καλώ τους γονείς να ξανασκεφτούν τη στάση τους και να αφήσουν τα παιδάκια των προσφύγων να παρακολουθήσουν μαθήματα».

Ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε μάλιστα ότι «στο δημοτικό σχολείο του Προφήτη δεν λειτουργεί ολοήμερο πρόγραμμα, οι μαθητές αποχωρούν στις 13:15, επομένως ούτε καν συναντιούνται με τα προσφυγόπουλα«.

Σύμφωνα με τον κ. Ανανιάδη, στις υπόλοιπες δομές όλα εξελίσσονται χωρίς εντάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα