Στις 11 Μαΐου το τελευταίο κουδούνι – Στις 16/5 οι διπλές πανελλαδικές

09:51 21/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Την Τετάρτη 11 Μαΐου θα χτυπήσει για τελευταία φορά στη σχολική χρονιά το κουδούνι, καθώς στις 16 Μαΐου ξεκινούν οι διπλές πανελλαδικές εξετάσεις. 103.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν μία από τις 69.985 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σ αυτές τις Πανελλήνιες

που εφέτος έχουν μια ιδιαιτερότητα.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν τόσο με το νέο σύστημα των ομάδων προσανατολισμού (4+1 μαθήματα), όσο και με το παλιό σύστημα των απλών κατευθύνσεων (6 μαθήματα).

Οι μαθητές θα έχουν στη διάθεσή τους μερικές μέρες ανάπαυλας και στις 17 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσια, καθώς και στις τάξεις Α’, Β’ των Γενικών Λυκείων και Α’, Β’, Γ’ Εσπερινών Γενικών Λυκείων.

Οι ενδοσχολικές γραπτές απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης Ημερήσιων Γενικών Λυκείων και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016. Το πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων θα ανακοινωθεί στους μαθητές πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες των εξετάσεων όπου μεταξύ άλλων ορίζεται πως οι πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων θα διενεργηθούν φέτος με διαδικασίες κοινές για το νέο και το παλαιό σύστημα.

Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις παραπάνω πανελλαδικές εξετάσεις έχουν ήδη υποβάλει αίτηση – δήλωση, με την οποία δήλωσαν όλα τα στοιχεία που αφορούν στη συμμετοχή τους στις εν λόγω εξετάσεις.

Παρά το γεγονός ότι οι υποψήφιοι με το παλιό σύστημα θα είναι πολύ λιγότεροι σε όλα τα εξεταστικά κέντρα πρέπει να ακολουθηθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα που θα αφορά και τις δύο κατηγορίες καθώς δεν πρέπει να αδικηθεί κανένας υποψήφιος.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή σε σχολές και τμήματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει ή να είναι ήδη κάτοχοι απολυτηρίου απόφοιτοι ή να αποκτήσουν το απολυτήριο τον Ιούνιο του 2016 μαθητές-τελειόφοιτοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα