Σκάι: «Ανθρώπινο λάθος» τα «μαϊμού» πλάνα για τον σεισμό…

15:04 16/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο Σκάι απάντησε σήμερα στις κατηγορίες ότι χθες βράδι πρόβαλε πλάνα από τον καταστροφικό σεισμό της Λέσβου, μεταδίδοντας την είδηση για τον σεισμό της Αθήνας, γεγονός που έδωσε σε αρκετούς τηλεθεατές την ψευδή εντύπωση ότι έχουν καταρρεύσει κτίρια.

Ο σταθμός του Γιάννη Αλαφούζου αναφέρει πως πρόκειται για «ανθρώπινο λάθος» και επισημαίνει ότι υπήρχε πάνω στα πλάνα η ένδειξη «πλάνα αρχείου», ωστόσο παραδέχεται ότι είναι πιθανόν «να δημιουργήθηκε σύγχυση σε μερίδα του τηλεοπτικού κοινού».

Η ανακοίνωση:

«Το

δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του ΣΚΑΪ μετά τον χθεσινοβραδινό σεισμό στην Αττική ενεργοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να ενημερώσει υπεύθυνα τους τηλεθεατές και ακροατές του σταθμού.
Με συνεχή ενημέρωση στο ραδιόφωνο και το διαδίκτυο και έκτακτο δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση, μόλις είχε τα επίσημα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πληροφόρησε τους τηλεθεατές με τη βοήθεια του προέδρου του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιου Λέκκα.
Κατά τη διάρκεια του έκτακτου δελτίου, από ανθρώπινο λάθος, προβλήθηκαν ημερήσια πλάνα αρχείου διάρκειας 30 δευτερολέπτων από τον πρόσφατο σεισμό της Λέσβου, με εμφανή την ένδειξη πλάνα αρχείου, που ωστόσο πιθανόν να δημιούργησαν σύγχυση σε μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Τα πλάνα αποσύρθηκαν άμεσα, μόλις έγινε αντιληπτή η αστοχία.
Ο ΣΚΑΪ ευχαριστεί το τηλεοπτικό κοινό για την εμπιστοσύνη του, αλλά και την καλόπιστη κριτική και συνεχίζει να είναι πρωταγωνιστής σε όλα τα μεγάλα γεγονότα.»

Σκάι: «Ανθρώπινο λάθος» τα «μαϊμού» πλάνα για τον σεισμό…

The post Σκάι: «Ανθρώπινο λάθος» τα «μαϊμού» πλάνα για τον σεισμό… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα