Σε βενζινάδικο είχαν το αρχηγείο οι νεοναζί τής Combat 18…

13:26 9/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Στα Γιάννενα βρισκόταν το αρχηγείο της νεοναζιστικής οργάνωσης Combat 18 και -όσο και αν ακούγεται παράδοξο- είχε ως έδρα ένα βενζινάδικο, στο οποίο εργαζόταν ο 35χρονος αρχηγός της με το ψευδώνυμο «Αλέξανδρος Τσαμπανίκας» ή «Τσαμπ».

Το πρόσωπο αυτό καθόριζε τους στόχους. Στην απολογία του αποδέχθηκε την ένταξή του στην οργάνωση πριν από το 2010 και δήλωσε πως είχε τον συντονιστή. Έπαιρνε οπτικοακουστικό υλικό από τις διάφορες επιθέσεις και το εαναρτούσε στο διαδίκτυο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέλη τής οργάνωσης δεν γνώριζαν καν το πραγματικό του όνομα.

Η Combat 18 ή «Ανένταχτοι

Μαίανδροι Εθνικιστές» είχε κάνει τουλάχιστον 30 επιθέσεις, μεταξύ αυτών στον χώρο «Κατάληψη Σινιάλο» στη Θεσσαλονίκη, στο στέκι «Δίστομο», στο στέκι «Άνω – Κάτω Πατησίων», στο «PasaMontana», στο στέκι Περιστερίου.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, εμπρησμό, έκρηξη, διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος. Τα τέσσερα κακουργήματα αφορούν επτά από τούς συλληφθέντες, ενώ τα πλημμελήματα τους υπόλοιπους τέσσερις, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος.

Oι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:

πενήντα (50) κιλά νιτρική αμμωνία, δηλαδή υλικό για την Παρασκευή εκρηκτικής ύλης ANFO.
βόμβες μολότοφ,
πλήθος κροτίδων,
βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,
σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού),
ψηφιακά πειστήρια,
μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες,
αντιασφυξιογόνος μάσκα,
ρόπαλα και σιδερογροθιές,
κυνηγετικά όπλα,
φιαλίδια βουτανίου και
μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ επιπλέον βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις κατ’ οίκον έρευνες στο νομό Αττικής.
Ολο αυτό το σκηνικό, ωστόσο, παραπέμπει σε μια εξαιρετικά οργανωμένη κι επικίνδυνη οργάνωση.

H Combat 18 είναι νεοναζιστική οργάνωση που «γεννήθηκε» στη Βρετανία και εμπνέεται από τον Αδόλφο Χίτλερ. Από το Combat 18, ο αριθμός αντιπροσωπεύει το πρώτο (A) και το 8ο (H) γράμμα της αγγλοσαξωνικής αλφαβήτου. Adolf Hitler δηλαδή…

Σε βενζινάδικο είχαν το αρχηγείο οι νεοναζί τής Combat18

The post Σε βενζινάδικο είχαν το αρχηγείο οι νεοναζί τής Combat 18… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα