Σε τρία στάδια η υποχρεωτική εγκατάσταση συσκευών POS

12:33 17/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε τρία στάδια θα εφαρμοσθεί η υποχρεωτική εγκατάσταση POS στους επαγγελματικούς κλάδους και τις υπηρεσίες στην αγορά, προκειμένου να χρησιμοποιείται μόνο πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές των φορολογουμένων.

Η υποχρεωτική εγκατάσταση των μηχανημάτων πληρωμών μέσω πλαστικού χρήματος (POS) σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα εφαρμοσθεί σε τρεις φάσεις με την πρώτη να ορίζεται έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017, η δεύτερη έως το τέλος του 2017 και η τρίτη έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Στην πρώτη φάση θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν POS επαγγελματικοί κλάδοι με αυξημένο

βαθμό παραβατικότητας, όπως θεωρούνται τα καταστήματα εστίασης και ένας μεγάλος αριθμός από κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών όπως γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.ά.

Στις επόμενες δύο δόσεις θα συμπεριληφθούν άλλοι κλάδοι και υπηρεσίες. Άλλωστε όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, η κάλυψη του ορίου των δαπανών μέσω πλαστικού χρήματος για το χτίσιμο του αφορολόγητου δεν επηρεάζεται από τη διαδικασία αυτή καθώς μπορεί να επιτευχθεί εύκολα για όλους τους φορολογουμένους με βάση τα σημερινά δεδομένα στις συναλλαγές και από το μεγάλο εύρος των δαπανών που θα μετρούν για το αφορολόγητο όπως προβλέπει η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών

Σχετικά με τις ΔΕΚΟ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο η ΔΕΗ δεν διαθέτει σήμερα POS και όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου και η Επιχείρηση θα προσαρμοσθεί άμεσα στο νέο καθεστώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα