Σχεδόν έτοιμο το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο!

21:01 27/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Πλησιάζει η ώρα για το παρθενικό ταξίδι του νέου γιγαντιαίου αεροσκάφους, τού μεγαλύτερου που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Βλέποντας την εικόνα, καταλαβαίνει κανείς ότι στην ουσία είναι ενωμένα δυο jumbo 747.

Όπως αναφέρει η γερμανική Die Welt η πρώτη πτήση θα γίνει στην έρημο Μοτζάβε, στην αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνια.

Το γιγαντιαίο αεροσκάφος έχει έξι κινητήρες και 28 τροχούς! Το άνοιγμα των πτερυγίων του φτάνει τα 117 μέτρα. Ο στόχος είναι στο μέλλον

να μπορεί να πετάξει και στο διάστημα!

Το συνολικό βάρος του θα φτάνει στους 590 τόνους, ενώ δεν θα μεταφέρει επιβάτες. Προορίζεται ως πλατφόρμα εκτόξευσης πυραύλων. Θα μεταφέρει τον πυραύλο στη μέση των φτερών μεταξύ των δύο ατρακτων σε ύψος περίπου δέκα χιλιομέτρων και στη συνέχεια θα ακολουθεί η εκτόξευση του πυραύλου.

Το αεροσκάφος μοιάζει με καταμαράν του ουρανού, επειδή υπάρχουν δύο άτρακτοι τοποθετημένοι κάτω από μια τεράστια επιφάνεια μεταφοράς. Το τριμελές πλήρωμα αργότερα θα έχει θέσεις καθίσματος μόνο στη δεξιά άτρακτο για να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το αεροσκάφος.

Ο γίγαντας των αιθέρων βασίζεται στις τεχνολογικές ιδέες του θρυλικού μηχανικού Πολ Ρούταν και χρηματοδοτηθηκε από τον Πολ Άλεν, τον 65χρονο δισεκατομμυριούχο και συνιδρυτή της Microsoft.

Σχεδόν έτοιμο το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο!

The post Σχεδόν έτοιμο το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο! appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα