Σάρα Βάγκενκνεχτ (Die Linke): Το Brexit, μια ευκαιρία για ανανέωση της Ευρώπης

13:38 11/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Die Linke, Σάρα Βάγκενκνχεντ θεωρεί το Brexit ως μια ευκαιρία για την ανανέωση της Ευρώπης «με ισχυρότερο κοινωνικό προσανατολισμό και περισσότερη δημοκρατία», όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο. Η εμπιστοσύνη της στην Κομισιόν είναι μηδενική και επομένως δεν είναι υπέρ του να της δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες, επεσήμανε.

«Πρέπει αν αναρωτηθούμε γιατί απομακρύνονται οι πολίτες από αυτήν την Ευρώπη, από ολοένα και περισσότερα κράτη-μέλη και ιδίως γιατί απομακρύνονται όσοι

πάσχουν, οι άνεργοι, εκείνοι οι οποίοι αισθάνονται εγκαταλειμμένοι. Νομίζω πως αν το Brexit το αντιληφθούμε ως μια αφύπνιση για να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια νέα αρχή στην Ευρώπη με ισχυρότερο κοινωνικό προσανατολισμό, με περισσότερη δημοκρατία, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να φέρει πραγματικά την ανανέωση στην Ε.Ε. και την ανανέωση της αποδοχής αυτής της Ευρώπης. Αν όμως δεν γίνει τίποτα, αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο πεισματικά, όπως δυστυχώς το κάνουν ορισμένοι Ευρωπαίοι εκπρόσωποι -και από τη γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ακουστεί κάτι πραγματικά δημιουργικό στο θέμα αυτό-, τότε τα βλέπω μαύρα», δήλωσε η Σάρα Βάγκενκνεχτ.

«Στην Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίζονται μόνο πράγματα τα οποία αφορούν αμιγώς ευρωπαϊκά θέματα. Και σε αυτά ακόμα το βάρος θα πρέπει να πέφτει σε συμφωνίες μεταξύ των κυβερνήσεων. Φυσικά και χρειαζόμαστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά η εμπιστοσύνη μου στην Κομισιόν είναι μηδενική ως προς το να της δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες», είπε η Βάγκενκνεχτ.

«Ιδίως ο κύριος Γιούνκερ είναι εκείνος τον οποίο δεν θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει αξιόπιστο κυνηγό των φοροφυγάδων…. Είναι παράλογο να πιέζουμε χώρες οι οποίες περνάνε κρίση και έχουν υψηλή ανεργία να συμπιέσουν τους προϋπολογισμούς τους και να δίνουμε τη δυνατότητα στους πολύ πλούσιους να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους, ενώ ο καλύτερος τρόπος να μειώσουν τα ελλείμματά τους θα ήταν να φορολογούνται αυτοί. Στο βαθμό αυτό νομίζω πως η Ε.Ε είναι απολύτως μονόφθαλμη. Δεν υπάρχει κανένα παράδειγμα για κάποιο κριτήριο το οποίο να πρέπει να εκπληρώνουν τα κράτη-μέλη σε ό,τι αφορά την μείωση της φτώχειας ή της ανεργίας. Πιστεύω πως μια Ε.Ε. η οποία ενεργεί κατ ΄αυτόν τον τρόπο, κάνει τους πολίτες να αισθάνονται ότι δεν φέρνει τίποτα καλό γι αυτούς», υπογράμμισε η κοινοβουλευιτή εκπρόσωπος του Die Linke.

Keywords
Τυχαία Θέματα